«Με συντροφιά τα παραμύθια» από το κέντρο πρόληψης «Aνέλιξη» στην Τρίπολη (pics,vid)

«Με συντροφιά τα παραμύθια» από το κέντρο πρόληψης «Aνέλιξη» στην Τρίπολη (pics,vid)

Ιούνιος 11, 2019 - 11:00
0 σχόλια

To κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας «Aνέλιξη» με την αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών 2019 πραγματοποίηση ημερίδα με θέμα «Με συντροφιά τα παραμύθια»

Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο την Δευτέρα 10 Ιουνίου «άνοιξε» ο πρόεδρος του κέντρου κ. Δημήτρης Βόσνος.

Πρώτα  έγινε παρουσίαση της Δράσης του Κέντρου Πρόληψης «Τα παραμύθια της Γιαγιάς πάνε σχολείο» για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – μια δουλειά βασισμένη στο Λαϊκό Παραμύθι της Πατρίδας μας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η κυρία Σίδερη Ιωάννα, Ψυχολόγος, Στέλεχος Πρόληψης η οποία μίλησε για την πρόληψη και  το παραμύθι. Η κυρία Τραχανά Φωτεινή Κοινωνιολόγος, Στέλεχος Πρόληψης μίλησε για την εμπειρία της εφέτος στο κέντρο , ενώ έγινε και παρουσίαση από τις νηπιαγωγούς: Βεργάκη Γιάννα, Αποστολοπούλου Γεωργία, Παναγοπούλου Δέσποινα (2ο Νηπιαγωγείο Τρίπολης) και παρουσίαση από την νηπιαγωγό Αφροδίτη Παπαγεωργίου (Δημοτικό Σχολείο Βαλτεσινίκου).

 Στην συνέχεια έγινε η ομιλία: «Περπατώ μες στο δάσος: η Κοκκινοσκουφίτσα στο δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση» από την  Πατσιλίβα  Μαρία Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια στη Θεραπευτική Μονάδα ΟΚΑΝΑ Γ.Ν.Α. Γεννηματάς  –  Συγγραφέας.

 Τέλος τα παιδιά της ομάδας Ιάνκου Γεωργία, Σίντι Alla, Παναγιώτης Αρβανίτης, Ραφαέλα Βαλέση, Θεοχάρης Βαρβατσούλης, Κωστάρα Καλλιόπη, Θάνος Γούτος,, Αγάθη Δουμάζου, Καλλίθρακας Χρήστος, Βάγια Ευαγγελία, Κων/νος Γκανάς, Στέλιος Αγγελονίδης, Χρήστος Καλλίθρακας, Γιώργος Κοσκινάς, Κατραλής Κων/νος, Έλενα Κανέλλη, Καραβούλια Κατερίνα, Καρπούζου Χριστίνα, Βασιλική Γεωργούλη, παρουσίασαν το παραμύθι.

 Μέσα από το παραμύθι αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να ζητούν βοήθεια στις δύσκολες στιγμές από άτομα που εμπιστεύονται, να αναγνωρίζουν την αξία της ομάδας και να δρουν ομαδικά και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με ψυχραιμία και λογική.

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Με συντροφιά τα παραμύθια» από το κέντρο πρόληψης «Aνέλιξη» στην Τρίπολη


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.