Μία κατηγορία με δύο ομίλους... Σε ποια γήπεδα όμως;

Μία κατηγορία με δύο ομίλους... Σε ποια γήπεδα όμως;

Ιούνιος 24, 2020 - 18:40
3 σχόλια

Το τοπικό πρωτάθλημα την νέα αγωνιστική σεζόν θα πραγματοποιηθεί με μία κατηγορία των δύο ομίλων όπως γνωστοποιήθηκε από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης και με το χαρακτήρα της μεταβατικής σεζόν για την οικονοική ανακούφιση των σωματείων στην δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας.

Ένα όμως από τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν την καινούρια περίοδο έχει να κάνει με το γνωστό και αιώνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας και έχει να κάνει το κομμάτι των γηπέδων.

Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο πως δεν έχει να κάνει με την Κυνουρία όπου και στους δύο Δήμους υπάρχουν γήπεδα και πιθανόν να αυξηθούν μιας και σε Κορακοβούνι και Παράλιο Άστρος έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες των βελτιωτικών εργασιών.

Το μεγάλο πρόβλημα φαίνεται πως θα προκύψει στον πρώτο όμιλο όπου θα είναι οι ομάδες του Δήμου Τρίπολης μιας και στον Δήμο Μεγαλόπολης το θέμα φαίνεται να είναι μικρότερο και αρκετά διαχειρίσιμο ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον Δήμο Γορτυνίας απλά δεν υπάρχει κανένα γήπεδο που να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα στον πρώτο όμιλο όπου θα είναι οι ομάδες της Τρίπολης υπάρχει την δεδομένη χρονική στιγμή ένα γήπεδο αυτό της Κάρτσοβας το οποίο φαντάζει ως η πιθανή έδρα μίνιμουν 7 σωματείων από τα 11 που περιλαμβάνουν τον όμιλο (ΑΕΚ Τρίπολης, ΑΟ Νέων Τρίπολης, Τεγέα, Μαντινειακός, ΠΑΟΚ Τρίπολης , Νεστάνη, Ελπίδα) ενώ ο αριθμός αυτός υπάρχει μία περίπτωση να αυξηθεί ανάλογα με τις προθέσεις της Δημητσάνας (πέρυσι είχε έδρα την Μεγαλόπολη) του Παγγορτυνιακού που έχει είναι σε διαδικασία ενεργοποίησης καθώς επίσης έστω και με αστρίσκο της Κανδήλας η οποία και αυτή δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει και που θα παίξει αν και εφόσον κατέβει.

Πραγματικά παρατηρούμε έναν συνωστισμό ομάδων που έχουν ως μοναδική επιλογή για να στεγαστούν το γήπεδο της Κάρτσοβας και όλο αυτό να δημιουργεί ένα μεγάλο κουμφούζιο τόσο με τις ώρες για προπόνηση του κάθε σωματείου όσο ασφαλώς και με την διεξαγωγή αγώνων την νέα σεζόν με μέρες και ώρες.

Πρακτικά μιλάμε για ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες αφού πέραν από την επιπλέον καταπόνηση του αγωνιστικού χώρου ενός έτσι και αλλιώς γηπέδου που έχει φιλοξενήσει αμέτρητους αγώνες και προπονήσεις όλα αυτα τα χρόνια θα δυσκολευτούν και στο θέμα των ωρών αλλά και των συνθηκών της προπόνησης (μισό και μισό γήπεδο, συγκεκριμένες ώρες μιας και μιλάμε γα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο).

Εδώ στην εξίσωση θα βάλουμε το γήπεδο της Τεγέας το οποίο είναι έτοιμο, θα μπροούσε να αποσυμφορήσει την κατάσταση και να δώσει λύσεις ωστόσο τα πάντα έχουν παγώσει αφού τα αποδυτήρια και οι γύρω βελτιωτικές εργασίες δεσμέυουν στ να παραδοθεί (επιτέλους) το έργο στην ομάδα της Τεγέας, στην περιοχή και στο Αρκαδικό ποδόσφαιρο.

Το γήπεδο της Τεγέας διαθέτει πλαστικό χλοοτάπητα εδώ και έναν χρόνο ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα κανένα παιχνίδι εκεί, δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και βάση του καιρού ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα στο συνθετικό χορτάρι πριν καλά, καλά δοθεί προς χρήση (όποτε αυτό συμβεί) λόγω απραξίας από αγώνες.

Μήπως ήρθε η ώρα να πιεστούν καταστάσεις και να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο γήπεδο της Τεγέας ; Είναι η κατάλληλη στιγμή σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου το Αρκαδικό ποδόσφαιρο μπαίνει και αυτό σε μια νέα περίοδο να δοθεί η λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Τρίπολης και έχει να κάνει με τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

Ο πρώτος όμιλος της νέας κατηγορίας από την νέα σεζόν αν δεν αλλάξει κάτι με το θέμα του γηπέδου της Τεγέας θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με όσα αναφέραμε και πιο πάνω στο ένα και μοναδικό γήπεδο της Κάρτσοβας στην Τρίπολη.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Το γήπεδο της Τεγέας τον Αύγουστο κλείνει δύο χρόνια να είναι έτοιμο.Μιλώ για τον αγωνιστικό χώρο.Τί κάνουν οι αρχές?

Το γήπεδο τον Φιλικών είναι κλειστό από της 08/03/20 , έχουν περάσει 4 μήνες κοντά και δυστύχως δεν έχει ασχοληθεί κανείς να φτιάξει αυτό τον τάπητα ( ο Θεός να τον κάνει) που έχει γίνει πλέον επικίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών.Πάλι θα θυμηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου να βάλουν μια μπουλντόζα να παίξει με τα χώματα και θα γράφουν <<Βελτιωτικές εργασίες γήπεδου Φιλικών>> Εύχομαι πραγματικά τα παιδιά που θέλουν να παίξουν μπάλα να έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στις ομάδες του Άστρους / Λεωνιδίου / Αγ. Ανδρέα , που πραγματικά έχουν γήπεδα και όχι το χωράφι της Κάρτσοβας

(συνέχεια προηγούμενου σχολίου) όχι το χωράφι της Κάρτσοβας που φέτος θα έχει 9 ομάδες (προπόνηση και αγώνες ) ΑΕΚ Τρίπολης, ΑΟ Νέων Τρίπολης, Τεγέα, Μαντινειακός, ΠΑΟΚ Τρίπολης , Νεστάνη, Ελπίδα, Κανδήλα (;), Παγγορτυνιακός (;) , Παναρκαδικός , Άρης Τρίπολης και ΕΠΣΑ.Για το γήπεδο της Τεγέας τι να πούμε ..... κοντεύουν 2 χρόνια κοντά , και μαλώνουν ακόμα για το ποιος την έχει μεγαλύτερη.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.