Μήνυμα Καμπύλη για την 197η επέτειο της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος

Μήνυμα Καμπύλη για την 197η επέτειο της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος

Απρίλιος 24, 2020 - 13:39
0 σχόλια

Μήνυμα Δημάρχου Γιώργου Καμπύλη για «την 197ης επέτειο της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος»

Φέτος η Επέτειος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης δε γιορτάζεται με την πρέπουσα λαμπρότητα. Μετά από 197 χρόνια η προσέλευσή μας στον Ιερό χώρο, για να αποτίσουμε φόρο τιμής είναι αδύνατη λόγω των έκτακτων συγκυριών.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία της τόσο για τον τόπο μας όσο για το έθνος μας. Σήμερα ημέρα μνήμης για την περιοχή μας που έμελλε να γίνει ένας χώρος ουδέτερος,για τα σημαντικά γεγονότα που θα ακολουθούσαν καιγια το πολιτικό διακύβευμα της κατάληψης της εξουσίας των συγκρουόμενων ομάδων της επανάστασης,της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας του επαναστατημένου έθνους.

Σε αυτό το «περιβόλι» όπως το χαρακτηρίζει ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ένα ετερόκλιτο πλήθος  Ελλήνων απέδειξε ότι μπορεί να παραμερίζει τις διαφορές του για το καλό της πατρίδας, υπέρ του αγώνα για ανεξαρτησία και αυτονομία.

Η συνέλευση των Ελλήνων αποτέλεσε μια πολιτική μάχη του λόγου που συνέβαλε στην οργανωτική πορεία του Έθνους. Οι διαφορές των Ελλήνωνκάμθηκανκαι πρυτάνευσε η γενναιοψυχία  και η συναίνεση για εθνική ενότητα.

Κορυφαία στιγμή της Εθνοσυνέλευσης η συμφιλίωση του Γέρου του Μοριά με τους πολιτικούς, συνυπογράφοντας μέσα στην τότε Σχολή Καρυτσιώτη τα πρακτικά της Διακήρυξης της Συνέλευσης. 

Το νέο αναθεωρημένο Σύνταγμα που ψηφίστηκεστις 13 Απριλίου 1823, συνέχεια του Συντάγματος της Επιδαύρου υπήρξε το πιο δημοκρατικό, νομικά αρτιότερο και φιλελεύθερο Σύνταγμα της εποχής. Οι Έλληνες ήθελαν η διοίκηση του Έθνους να στηριχθεί στις Αρχές του Διαφωτισμού που παραχωρούσε αυξημένες μορφές ελευθερίας.

«κάθε άνθρωπος που θα βρεθεί στην ελληνική επικράτεια είναι ελεύθερος πολίτης»

Γυρίζοντας λοιπόν τη μνήμη μας στο παρελθόν σε αυτά που έγιναν, θετικά και αρνητικά, κατά τη διάρκεια της Β΄Εθνοσυνέλευσης αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι οι Έλληνες, όταν έχουν ομόνοια μπορούν να καταφέρουν πολλά. Σίγουρα όμως χρειάζονται και θυσίες που πολλές φορές ίσως να υπερβαίνουν τις ανθρώπινες  δυνατότητες.

Έτσι και σήμερα που η χώρα μας αλλά και ολόκληρος ο κόσμος ταλανίζεται από πρωτόγνωρα γεγονότα, οι θυσίες που πρέπει να κάνουμε είναι πολλέςόμως αναγκαίες, για να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας.

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου να γιορτάσουμε όλοι μαζί όπως ξέρουμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.