Μήνυση για παράνομο κυνήγι από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Μήνυση για παράνομο κυνήγι από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Νοέμβριος 24, 2017 - 15:36
0 σχόλια

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αλεξίου Άγγελος και Πετρόπουλος Φώτης με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Πάτρας και Κάτω Αχαΐας αντίστοιχα, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην περιοχή Δ.Δ. Βραχνέϊκων Δήμου Πατρέων και περί ώρα 20:30, ο δεύτερος αναφερόμενος εντόπισε ένα δίκυκλο όχημα από το οποίο γινόταν χρήση προβολέα φωτίζοντας τα γύρω χωράφια. Αμέσως ειδοποίησε τον συνάδελφό του για να συνδράμει την προσπάθεια προσέγγισης και ελέγχου του οχήματος.

Ακολουθώντας διακριτικά την μοτοσυκλέτα και δίχως να αντιληφθούν την παρουσία του, διέκρινε δύο επιβαίνοντες οι οποίοι συνέχιζαν καθόλη την πορεία του οχήματος να διερευνούν τα χωράφια αριστερά και δεξιά του δρόμου προς ανεύρεση θηράματος.

Έπειτα από λίγα λεπτά η μοτοσυκλέτα έκανε αναστροφή γυρνώντας προς το μέρος του Θηροφύλακα ο οποίος στάθμευσε το όχημά του και ενεργοποίησε τον ερυθρό σηματοδότη του υπηρεσιακού οχήματος για να σταματήσει το δίκυκλο για έλεγχο. Η μοτοσυκλέτα ακινητοποιήθηκε 15 μέτρα πριν το υπηρεσιακό όχημα και ο Θηροφύλακας έσπευσε προς το μέρος τους προκειμένου να ασκήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο. Αναγνώρισε τους επιβάτες και διέκρινε ότι ο συνεπιβάτης που χειριζόταν τον προβολέα έφερε παράλληλα κυνηγετικό όπλο. Ωστόσο, πριν πλησιάσει, ο συνεπιβάτης του δίκυκλου τράπηκε σε φυγή, και παρά τις εκκλήσεις τόσο του Θηροφύλακα όσο και του οδηγού του δίκυκλου, δεν επέστρεψε. Άμεσα ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και λίγο πριν φθάσει στο σημείο και ο δεύτερος Θηροφύλακας ο οδηγός του δικύκλου προφασιζόμενος ότι δήθεν ψάχνει να βρει τον συνεργό του απομακρύνθηκε και ετράπη και αυτός σε φυγή.

Οι αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο κατέγραψαν το συμβάν και την εγκαταλελειμμένη μοτοσυκλέτα, μάρκας Yamaha XT, η οποία δεν έφερε πινακίδες, αλλά από την διασταύρωση των στοιχείων της διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης της ο οποίος ήταν και ο οδηγός της.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Πατρών για παράνομη θήρα, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.