Το Μουσείο Υδροκίνησης δίνει τη δυνατότητα στην Δημητσάνα να απογειωθεί τουριστικά (pics)

Το Μουσείο Υδροκίνησης δίνει τη δυνατότητα στην Δημητσάνα να απογειωθεί τουριστικά (pics)

Μάιος 24, 2017 - 08:34
1 σχόλια

Στην Αρκαδία έχουμε την τύχη πριν 20 χρόνια, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης να δημιουργηθεί, από την τότε ΕΤΒΑ, (σήμερα Τράπεζα Πειραιώς) το πρώτο θεματικό Μουσείο της χώρας, το γνωστό μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνολικά έχουν δημιουργηθεί 9 θεματικά μουσεία σε αντίστοιχες περιοχές.

Το Μουσείο Υδροκίνησης μέσα από το βυρσοδεψείο, την νεροτριβή και τον αλευρόμυλο, τον νερόμυλο και τον μπαρουτόμυλο αλλά και το ρακοκάζανο αναπαριστά παραδοσιακές εργασίες και δίνει στοιχεία για την τοπική οικονομία της περιοχής, ενώ παράλληλα δείχνει την σημασία του νερού και της υδροκίνησης, η οποία είναι διαχρονική.

Το Μουσείο Υδροκίνησης έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα άλλα μουσεία και αυτό συμπεραίνεται από συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην πρώτη συνάντηση του Δικτύου των μουσείων των 9 πόλεων, που έγινε στη Δημητσάνα το διήμερο 19-20 Μαΐου.

Η Δημητσάνα άλλωστε αποτελεί έναν τουριστικό προορισμό που συνδυάζει ιστορία, θρησκευτική παράδοση (μοναστήρια), πολιτισμό, φυσικό κάλλος και μία μοναδική αρχιτεκτονική.

Το Μουσείο Υδροκίνησης ήρθε να καλύψει το κενό σε αυτόν τον τομέα και αυτό καθ' εαυτό πρόσθεσε επισκεψιμότητα στην περιοχή και δίνει τη δυνατότητα στην Δημητσάνα αλλά και στην ευρύτερη Γορτυνία να απογειωθεί τουριστικά στο μέλλον.

Εμείς ως Περιφέρεια Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας θα βελτιώσουμε όσο μπορούμε τις οδικές υποδομές και ήδη ξεκίνησε η βελτίωση της Γέφυρας Σερά.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πέρυσι το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης σκαρφάλωσε στη 14η θέση μεταξύ των 164 μουσείων της χώρας, ξεπερνώντας σε επισκεψιμότητα το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.