Να αποκαλυφθεί η αλήθεια των εκλογών ζητά ο Σμυρνιώτης

Να αποκαλυφθεί η αλήθεια των εκλογών ζητά ο Σμυρνιώτης

Ιούλιος 22, 2014 - 15:00
10 σχόλια

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης , απόλυτα ξεκάθαρος και ειλικρινής , στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ , αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους  τον οδήγησαν  να καταθέσει ένσταση  κατά της υπ’ αριθμ. 27/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης, με την οποία επικυρώθηκε το αποτέλεσμα των εκλογών της 18ης και της 25ης Μαΐου 2014 στο Δήμο Τρίπολης και ανακηρύχτηκαν ο επιτυχών και οι επιλαχόντες συνδυασμοί, ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι.

Η ένσταση κατατέθηκε την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014 την οποία  συνυπογράφουν μέλη του συνδυασμού « Νέα Τρίπολη» και μοναδικό σκοπό έχει την αποκάλυψη της αλήθειας της εκλογικής διαδικασίας ,σεβόμενος τον τόπο του και τους συνδημότες του.
O Γιάννης Σμυρνιώτης 3,5 χρόνια υπήρξε αποδέκτης λασπολογίας και ψευδών κατηγοριών. Η παράταξη του Δημήτρη Παυλή πρωτοστατούσε κάθε φορά στις συκοφαντίες κάτι που επιβεβαιώνουν και οι τελευταίες  δηλώσεις του. Για ακόμη μια φορά έριξε τη λάσπη του εις βάρος των συνδημοτών. Ο Γιάννης Σμυρνιώτης αντικρούει τις συκοφαντίες του.
Η δήλωση του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη:

«Η ένσταση κατατέθηκε την Τρίτη 15 Ιουλίου , μια μέρα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενστάσεων και εκδικάζεται στο εκλογικό Πρωτοδικείο της Τρίπολης  τη Δευτέρα στις 28 Ιουλίου.
   
Η ΕΝΣΤΑΣΗ: «Από την πρώτη στιγμή , από το βράδυ της 25ης Μαΐου, είχα τονίσει ,από τα στοιχεία που είχαμε , ότι το αποτέλεσμα ήταν ρευστό. Γιατί υπήρχαν μαρτυρίες και καταγγελίες ότι αρκετά ψηφοδέλτια του συνδυασμού μας τα οποία εκ του νόμου έπρεπε να έχουν κριθεί ως έγκυρα , εγκρίθηκαν για κάποιους λόγους , τους οποίους δεν μπορώ να ερμηνεύσω, άκυρα.

Αφού αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα που συγκέντρωσε το Πρωτοδικείο της Τρίπολης , για πέντε μέρες όπως είχαμε το δικαίωμα , ερευνήσαμε όλο το εκλογικό υλικό , συγκεντρώσαμε όλα τα αναγκαία στοιχεία  τα οποία αξιολογήσαμε και αποφασίσαμε να καταθέσουμε όπως έχουμε το νόμιμο δικαίωμα τη συγκεκριμένη ένσταση .
Αυτό οφείλαμε να πράξουμε σεβόμενοι τους πάνω από 12.500 πολίτες που ψήφισαν το συνδυασμό μας στο β΄ γύρο των εκλογών , τους περίπου 220 υποψηφίους του συνδυασμού μας αλλά και το έργο το οποίο υλοποίησε η παράταξη μας αυτά τα 3, 5 χρόνια. »

ΥΠΟΨΙΕΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΑΣ: «Η ένταση που κατατέθηκε είναι συγκεκριμένη και έχει να κάνει με τη νομιμότητα των επιμέρους σταδίων της εκλογικής διαδικασίας που ξεκινάνε αρχικά από την έκδοση του αποτελέσματος το οποίο προσβάλλουμε , προσβάλλοντας συγκεκριμένα ψηφοδέλτια και ζητάμε την αλλαγή του.
Από κει και πέρα υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον επηρεασμό ψηφοφόρων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου , κυρίως πριν τη δεύτερη Κυριακή , αλλά και με θέματα που έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα ανακήρυξης συγκεκριμένου συνδυασμού .

Είναι κοινά αποδεκτό ότι επιλέξαμε κατά την προεκλογική περίοδο τον πολιτικό πολιτισμό και τον διάλογο. Αντίθετα ανεχθήκαμε μια άνευ προηγουμένου επίθεση που κορυφώθηκε τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου , πριν τη δεύτερη Κυριακή, με διανομή φυλλαδίων , με συκοφαντικό , υβριστικό και δυσφημιστικό περιεχόμενο. Τούτο το επιβεβαιώνει δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί όταν προσφύγαμε στην τότε περίπτωση που αυτά τα δημοσιεύματα διακινούνταν από διάφορα blogή και site. Aυτά τα δημοσιεύματα αναπαρήχθησαν σε βαθμό που έγινε και εντυποδιανομή.

Ανεχθήκαμε επίσης την εκπρόθεσμη κατά μισή ώρα περίπου κατάθεση του συνδυασμού του κ. Παυλή , το οποίο είναι κοινώς παραδεκτό καθώς είμασταν όλοι οι συνδυασμοί στο Πρωτοδικείο, σεβόμενοι το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη έκφραση αλλά και όποιων είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκλογές .
Ζητάμε με την ένσταση μας το αυτονόητο. Έλεγχο της νομιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια , καθ’ όλα τα στάδια της εκλογικής διαδικασίας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
Αν ο κ. Παυλής , όπως είπε στη χθεσινή του συνέντευξη , δεν έχει να φοβηθεί τίποτα τότε απλά θα συνεχίσει το έργο που ολοκληρώνουμε στις 31 Αυγούστου από την 1η Σεπτεμβρίου. »

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: «Όσον αφορά θέματα τα οποία τέθηκαν σχετικά με το ότι δεν παραχωρήσαμε γραφείο , ότι δεν συνεργαζόμαστε , ότι υπάρχουν θέματα που τρέχουν , ότι έχουμε εγκαταλείψει το Δήμο, έχω να πω ότι , πρώτον υπήρχε στο νέο δημαρχείο πρόβλεψη για χώρο δημοτικών παρατάξεων. Δυστυχώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον για να εγκατασταθούν εδώ οι δημοτικές παρατάξεις και αυτός ο χώρος παραχωρήθηκε για να στεγάσει Κοινωνικές Δομές του δήμου , το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Σε απάντηση μου στον κ. Παυλή όταν ζήτησε χώρο στο δημαρχείο του είπα ότι δεν είναι δυνατό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τους πολίτες να βγάλουμε τις δομές αυτές από το δήμο και του τόνισα ότι έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί  το χώρο του παλιού δημαρχείου όποτε θέλει για τις συνεδριάσεις της παράταξης του. Και φυσικά είμαι εδώ για να τον ενημερώσω για οτιδήποτε θέμα θέλει για να μην υπάρξει κανένα κενό στη συνέχεια του δήμου.

Όσον αφορά τα θέματα που ανέφερε στη συνέντευξη του ο κ. Παυλής περί προμηθευτών και εργολάβων που θα μείνουν απλήρωτοι τα θεωρώ τουλάχιστον αστεία . Οι μόνοι που έχουν πρόβλημα είναι εργολάβοι που έχουν εκκρεμότητες από πρώην δήμους . Συγκεκριμένα από το δήμο της Τεγέας , ο Δήμαρχος του οποίου είναι συνεργάτης του και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος . Αυτούς τους προμηθευτές δεν κατέστη δυνατό να πληρώσουμε γιατί δεν υπήρχαν τα νόμιμα δικαιολογητικά. Κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί από τις ανεξάρτητες αρχές και το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στις Εισαγγελικές Αρχές για περαιτέρω έρευνα.

Εμείς λειτουργούμε κανονικά . Φυσικά είναι καλοκαίρι και κάποιοι υπάλληλοι έχουν πάρει την κανονική τους άδεια. Ο κ. Παυλής να μην ανησυχεί , την 31η Αυγούστου δεν θα υπάρχει εκκρεμότητα όπως το τονίσαμε από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές.»
 

Ειδήσεις: 

10 Σχόλια

Για το καλό των πολιτών υποτίθεται, κανείς δεν αφήνει αμαχητί την κουτάλα.......

Ρε σεις, τις μεταξύ σας κουτάλες θα αλλάξετε. Ο ένας τη μεγάλη και ο άλλος του γλυκού το κουταλάκι..... Θα ξαναγυρίσει ο τροχός πως κάνετε έτσι....

cry john cry

ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΙΟΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΑΤΙΝΑ!!!!!!!!!!

Eάν ο Σμυρνιώτης δεν ήταν σίγουρος για τις ανομίες του Παυλή δε θα έφτανε στα δικαστήρια. Ο Παυλής λοιπόν με την παρέα του να δούμε που θα κρυφτεί τη Δευτέρα.

Ο Σμυρνιωτης ηταν επισης σιγουρος οτι θα κερδιζε στις εκλογες και ηδη γνωριζει πως ειναι να κρυβεσαι τις δευτερες. παπαγαλακι

Γιάννη αγοράστε μαντίλια θα χρειασθήτε αύριο. Τα ψέματα τελειώνουν και θα πάτε στα σπίτια σας Γατάκια!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.