Να τηρηθεί η νομιμότητα για το προσφυγικό ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Να τηρηθεί η νομιμότητα για το προσφυγικό ζητεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Μάιος 23, 2016 - 20:08
12 σχόλια

Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 23 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Ένα από τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν και η εγκατάσταση των προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θέμα το οποίο εισηγήθηκε με επερώτηση ο κ. Δημήτρης Δολτσινιάδης.

Απ’ ό,τι φάνηκε, η Περιφέρεια τηρεί στάση αναμονής στο συγκεκριμένο ζήτημα, εμμένοντας πάντως στις θέσεις της ότι οποιαδήποτε απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης για την εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο θα πρέπει πρώτα να έχει την έγκριση της Περιφέρειας, καθώς, όπως είπε ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια θα αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί αλλά και καμία δράση δεν θα αναληφθεί αν δεν έχει την έγκριση του ΠεΣυ.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ΜΚΟ και κυβέρνηση κινούνται σε διαφορετικές βάσεις, όπως έδειξαν πρόσφατα παραδείγματα και στην Πελοπόννησο. Τα Ηνωμένα Έθνη και οι ΜΚΟ που εγκατέστησαν πρόσφυγες σε ξενοδοχεία στην Ερμιόνη και αλλού στην Αργολίδα δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν της ελληνικές αρχές.

Ο κ. Δολιτσινιάδης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα, είπε ότι πληροφορήθηκε ότι στην Τρίπολη καθώς και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας ήρθε σε επαφή με τους δημάρχους με σκοπό την ανεύρεση πιθανών χώρων προς εγκατάσταση προσφύγων.

Τα πράγματα είναι σοβαρά, η μαζική μετανάστευση είναι πολύ μεγάλη μετά τον 4ο-5ο αι. μ. Χ. αιώνα στην Ευρώπη και αλλάζει την Ιστορία. 

Έχουμε να κάνουμε με μη ευρωπαϊκά φύλλα», είπε ο κ. Δολιτσινιάδης, συνεχίζοντας ότι «οι εθνικιστές της Χρυσής Αυγής θεωρούμε ότι ο εγγονός πρέπει να είναι ολόιδιος με τον παππού του και ότι θα πρέπει να θάβεται στο ίδιο νεκροταφείο με αυτόν.

Κλείνοντας, ο επικεφαλής της παράταξης για την Πελοπόννησο εξέφρασε την αντίθεσή του στην εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο θέμα κλήθηκε να απαντήσει ως αρμόδιος των θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής ο κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος έκρινε απαράδεκτες τις απόψεις του κ. Δολτσινιάδη, καταγόμενος και ο ίδιος από προσφυγική οικογένεια.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αντιμετωπίζει με εξαιρετική προσοχή το θέμα και η περιφερειακή αρχή θα δώσει λύσει και σε αυτό το θέμα.

Η αντιπερφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου τοποθετήθηκε επί του θέματος αναφέροντας ότι σε αυτό το ζήτημα η Περιφέρεια Πελοποννήσου κράτησε μια στάση συνεπή, όπως και σε όλα τα εθνικά ζητήματα.
Ανέφερε ότι έχουν γίνει καθοριστικά λάθη από την κυβέρνηση το 2015 αλλά είπε ότι για αυτά δεν ευθύνεται μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες οι οποίες άφησαν να εννοηθεί ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά.

Στην Πελοπόννησο κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει χωρίς εμάς και δεν θα γίνει τίποτα το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τοποθετήθηκε στο τέλος ξεκαθαρίζοντας ότι η Περιφέρεια πάντα λαμβάνει τις ευθύνες της σε τέτοια σοβαρά θέματα αναφέροντας ότι πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί πάνω στο θέμα.

Ένα ακόμα ζήτημα που έθεσε ο περιφερειάρχης και στο οποίο πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα και να μην συνεχιστεί η αριστερή ερασιτεχνική δήθεν στάση αλληλεγγύης η οποία είναι πολύ επικίνδυνη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αν απομακρύνεται από τη νομιμότητα, είναι οι πρόσφατες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το εμπόριο ναρκωτικών και την πορνεία στην Ειδομένη.

Έθιξε την ιστορία της Ειδομένης και στις παρανομίες που λαμβάνουν χώρα εκεί, τονίζοντας για ακόμα μία φορά ότι πρέπει να πρυτανεύσει η σοβαρότητα.

Τέλος, ανέφερε ότι η οικονομική βοήθεια της Ευρωπαϊκής ένωσης ουσιαστικά πηγαίνει στο σύνολό της στη διαχείριση των ΜΚΟ, χωρίς να κάνει ονομαστικές αναφορές, δίνοντας μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με τους φορείς, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, πράγμα το οποίο είναι και υποχρέωσή της.

«Η κυβέρνηση κάνει επίσης ένα μεγάλο λάθος, διαχειρίζεται ένα μεγάλο πρόβλημα, ως πρόβλημα, προκειμένου να παίρνει την κοινή γνώμη από τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και να την πηγαίνει σε ανώδυνα θέματα, κατά τη γνώμη της, τα οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για το μέλλον» είπε κλείνοντας ο περιφερειάρχης, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης περί αποπροσανατολισμού του πληθυσμού σε καίρια θέματα τα οποία θα την απασχολήσουν εντόνως.

Έφη Καστραντά
 


12 Σχόλια

Να τηρηθεί η λογική και να μην φυτέψουμε μία τεράστια διαχρονική πληγή στην αρκαδική κοινωνία, ζητούν οι πολίτες !

http://www.newsit.gr/plus/Loytro-aimatos-Maxairose-22xroni-koinoniki-leitoyrgo-se-kentro-metanaston-SKLIRES-EIKONES-/622344 ΤΑΤΟΥΛΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΦΡΙΚΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΑΝ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Oποιος ανέχεται τις ορδές των ημεδαπών γύφτων (- ρομά - νομά - αθιγγάνων διαλέγεται όρο της αρεσκείας σας) δεν δικαιούται να αντιταχθεί στους αλλοδαπούς.

Δηλαδή σύντροφε εαν δέχομαι να με....."θωπεύουν" δεν έχω δικαίωμα να μην δεχτώ να με βιάσουν ? ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Χωράει πολύ συζήτηση το πράγμα

Να ξυπνησετε και να απαιτηθει η ενεργοποιηση της Υπατης Αρμοστειας να παρουν χαρτια ολοι αυτοι οι ξεπλενυδες που παει να μας φορτωσει το ΤατουλοΠαλευικο και να πανε στην ευχη του Αλλαχ.Θα δειτε απιστευτες σκηνης κλοπων και βιασμων στην πολη μας.Υ.Γ.Δεν ειμαι ρατσιστης δεν ειμαι Χ Α..

ευπρόσδεκτοι και καλοδεχουμενοι οι προσφυγες και οι μεταναστες εργατες ανεπιθλυμητοι οι ρατσιστες

Και εγώ ο μα......Έλληνας θα πληρώνω μνημόνια - φόρους και τώρα θα πληρώνω και τους λαθρομετανάστες και θα με λένε και ρατσιστή... έλεος κύριοι και κυρίες αλληλέγγυοι, να τα πληρώσετε εσείς, αφού κανένας δεν με ρωτάει και εμένα........... άρα δεν ζω ελεύθερος......

Ο Παυλής και ο Τατούλης χαιδεύουν με περίσσια λαγνεία τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής στην Αρκαδία !! Και ως γνωστόν ότι χαιδεύεις ........μεγαλώνει. Στις επόμενες εκλογές δε, πιθανότατα να μας μπει στον ..................................Με τις υγείες μας

@23:29 «Δεν ειμαι ρατσιστης δεν ειμαι Χ Α..»… αααααχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα. Ρε πολύ καλό, εσύ θα σε σόι του Χριστόδουλου...

Δεν πειράζει, η κυβέρνηση προτιμά τις ΜΚΟ από τους δήμους και τις περιφέρειες για συνεργασία. Οι λόγοι λίγο πολύ γνωστοι..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.