ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Αγαστή συνεργασία στα ψηφοδέλτια των Δήμων της Αρκαδίας;

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: Αγαστή συνεργασία στα ψηφοδέλτια των Δήμων της Αρκαδίας;

Μάρτιος 27, 2019 - 13:20
11 σχόλια

Όλα βαίνουν καλώς στα ψηφοδέλτια των Δήμων της Αρκαδίας τα οποία είναι -κατά τις δηλώσεις των επικεφαλής και των υποψηφίων τους- ανεξάρτητα, πολυφωνικά και γενικώς... ανερμάτιστα ως προς το κομματικό τους βάρος.

Με αφορμή, όμως, την εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης στα μέλη και στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αυστηροποιείται η στάση του κόμματος σε σχέση με τη συμμετοχή μελών και στελεχών του σε δημοτικούς συνδυασμούς που στηρίζονται επίσημα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το τι σημαίνει επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ μένει να διευκρινιστεί, καθώς η στήριξη, ας πούμε, της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας στο πρόσωπο του κ. Δημήτρη Παυλή δεν θεωρείται «επίσημη» από τα «γαλάζια» στελέχη της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης. Η οποία παράταξη, επίσης, σύμφωνα με την τοποθέτηση του ίδιου του κ. Παυλή κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της «Τρίπολης - Πρωτεύουσας του Μοριά», είναι ανεξάρτητη.

Παραθέτουμε όλη την επίμαχη παράγραφο της εγκυκλίου, στην οποία, σημειωτέον, γίνεται λόγος για στήριξη και όχι για χρίσμα:

«Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές (Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές) του Μαΐου 2019, εφιστούμε την προσοχή στα στελέχη μας ότι πρώτη προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι η νίκη στην ευρωκάλπη και η ενίσχυση των υποψηφίων στις Περιφέρειες που επισήμως η ΝΔ στηρίζει. Δεδομένου ότι στις δημοτικές εκλογές υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί, σε καθέναν από τους οποίους μετέχουν πολλά μέλη ή στελέχη που προέρχονται από την παράταξή μας, υπογραμμίζουμε ότι τα στελέχη μας θα πρέπει να συνομιλούν και να συνεργάζονται με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν ως αναφορά τον χώρο της ΝΔ. Με κάθε τρόπο πρέπει να αποφεύγονται εντάσεις και αρνητικές αναφορές. Η ενότητα της παράταξης είναι προτεραιότητα. Στις περιοδείες του Προέδρου καθώς και κλιμακίων στελεχών επιβάλλεται να ενημερώνονται και να συμμετέχουν όλα τα στελέχη και τα μέλη της ΝΔ στην εκάστοτε περιοχή, ανεξάρτητα από την συμμετοχή τους σε δημοτικά ψηφοδέλτια. Στις περιπτώσεις που στελέχη μας μετέχουν σε ψηφοδέλτια που έχουν επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, ακραίων κομμάτων ή σχηματισμών, θα πρέπει να ενημερώνεται η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης».

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2018 με αναιμική συμμετοχή και με ψήφους 32 έναντι 15, η παράταξη Παυλή έλαβε τη στήριξη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ με «αντίπαλο» τη «Μαντινειακή Συμπολιτεία», την επίσημη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, απόφαση στην οποία, όπως έδειξε ο χρόνος, ρόλο έπαιξαν σαφώς η προσωπικότητα και οι επιλογές του κ. Τάσου Παπαζαχαρία, αλλά και το «γύρισμα της πλάτης» που επεφύλαξαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση τα υπόλοιπα 150 και πλέον μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

Ζητήσαμε από το μέλος της ΝΔ και πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γιώργο Θεοδωρακόπουλο να μας σχολιάσει σχετικά την εγκύκλιο Αυγενάκη και αν ο ίδιος προσωπικά επηρεάζεται από το «μάζεμα» που επιχειρεί να κάνει η ΝΔ σε σχέση με τον κύριο αντίπαλό της, τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Θεοδωρακόπουλος μάς απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα, διότι, όπως έχει πει ο κ. Παυλής, η παράταξη στην οποία συμμετέχει, είναι ανεξάρτητη: «Επίσημη στήριξη δεν υπάρχει στην παράταξή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει χρίσμα στην παράταξη του Γιάννη Σμυρνιώτη», είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος στο σχόλιό μας ότι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, πρόεδρος της επιτροπής κατάρτισης ψηφοδελτίων του κόμματος, ήταν παρών στην κοπή πίτας του συνδυασμού Σμυρνιώτη και αυτό σημαίνει στήριξη του κόμματος στον συγκεκριμένο «γαλάζιο» υποψήφιο, απάντησε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίνει χρίσματα σε Δήμους και πρόσθεσε:

Η παράταξή μας έχει περισσότερους νεοδημοκράτες από εκείνη του Γ. Σμυρνιώτη.

Στη Βόρεια Κυνουρία, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Λυτρίβης, ο οποίος κατεβαίνει με τον Παναγιώτη Μαντά στις δημοτικές εκλογές, μας είπε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, εφόσον στήριξη επίσημη από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει στην παράταξη στην οποία συμμετέχει. Ο ίδιος δε, μας θύμισε πρόσφατα δημοσιεύματα, στα οποία ο βουλευτής του κόμματος της ΝΔ κ. Μιχαλολιάκος τού ευχήθηκε να γίνει αντιδήμαρχος, αλλά και τις ευχές του Νικήτα Κακλαμάνη προς τον κ. Μαντά.

Σε αντίστοιχη περίπτωση στην Τρίπολη, πάντως, οι ευχές του Κακλαμάνη δεν ερμηνεύονται ως στήριξη από το κόμμα από μέλη της ΝΔ σε αντίπαλους συνδυασμούς, όπως είδαμε.

Βέβαια, υπάρχει στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία στην αντίπαλη παράταξη του κ. Γιώργου Καμπύλη, ο οποίος είναι «γαλάζιος» επικεφαλής συνδυασμού στη Βόρεια Κυνουρία, στην οποία συμμετέχει ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Β. Κυνουρίας Κ. Λέγκουρδας.

Όσο για τον Δήμο Γορτυνίας, ουδεμία «σκιά», αφού η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ απόφάσισε να μην δώσει στήριξη σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο.

Μένει να δούμε αν η Νέα Δημοκρατία θα αυστηροποιήσει περαιτέρω τους «κανόνες του παιχνιδιού» για τα στελέχη της που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές. Μένει να δούμε, επίσης, αν τελικώς η παράταξη Παυλή θα «κατεβάσει» ηχηρά ονόματα από τον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, όπως του κ. Παπαζαχαρία, κάτι που ο ίδιος όχι μόνο δεν απέκλεισε σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, αλλά φαίνεται να επιθυμεί κιόλας.

Οι ζυμώσεις, πάντως, και οι βολιδοσκοπήσεις σύντομα θα λάβουν τέλος. Από χθες, εξάλλου, μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο.

Γαλανιάδη Εύα


11 Σχόλια

Γιωργάκη αύριο θα είσαι συνυποψήφιος με τον Παπαζαχαρία να μας το εξηγήσεις εμάς των δεξιών

Γιαλαντζί δεξιός ειναι ο Γιώργος και όποτε τον συμφέρει βέβαια. Α ρε γιουχάρισμα που θέλεις.

Να διαγραφούν από τη ΝΔ όσοι είναι στο ψηφοδέλτιο του Παυλή που τον στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μην πατήσουν σε εκδήλωση της ΝΔ είναι ανεπιθύμητοι

Τυροβολας παπαθεοφανης ειναι τωρα με τον τζιουμη και παιζουν δυνατα να εκλεγουν μαζι του σε κυριαρχες θέσεις

Ρε εσυ ψηλέ εσύ δεν μας έλεγες πως είσουν κολλητός με τον Αυγενάκη τι στο καλό εγινε και τα έβαλε μαζί σου αγόρι μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.