Νέα δεδομένα στο τοπικό ποδόσφαιρο μετά την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας

Νέα δεδομένα στο τοπικό ποδόσφαιρο μετά την Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας

Ιούνιος 22, 2020 - 21:06
2 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 21 Ιουνίου στην Βόρεια Κυνουρία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Παραλίου Άστρους η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών της ΕΠΣ Αρκαδίας.

Εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών σωματείων του νομού μας βρέθηκαν στο Παράλιο Άστρος και αφού υπήρξε απαρτία ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση αρχικά με την σχετική τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣ Αρκαδίας Σταύρου Τσαγγούρη για να ακολουθήσει ο καθιερωμένος διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της σεζόν όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα και εν συνεχεία ξεκίνησε ο διάλογος και οι προτάσεις για όλα τα ζητήματα του Αρκαδικού ποδοσφαίρου.

Για μια ακόμα χρονιά τα οικονομικά των σωματείων αποτέλεσαν ένα από τα βασικά και κύρια θέματα της ατζέντας της Γενικής Συνέλευσης και επιπλέον το βάρος έπεσε αναφορικά με την επόμενη σεζόν στην μετά covid-19 εποχή και της πιθανές επιπτώσεις της στην πρόταση της ΕΠΣ Αρκαδίας για μία κατηγορία των δύο ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια ως μια ομαλή διαδικασία ενός μεταβατικού πρωταθλήματος.

Όπως προέκυψε από την Γενική Συνέλευση ύστερα από ενδελεχή διάλογο και ανάλυση όλων των δεδομένων η πρόταση αυτή της ΕΠΣ Αρκαδίας βρήκε σύμφωνα τα σωματεία και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και έτσι από την νέα αγωνιστική σεζόν θα έχουμε πρωτάθλημα μίας κατηγορίας με δύο ομίλους γεωγραφικών κριτηρίων ως μια βοήθεια στα σωματεία για να μειωθούν σε αυτή την δύσκολη χρονικά στιγμή λειτουργικές δαπάνες των εξόδων τους.

Μιλάμε για μία μεταβατική σεζόν από την οποία θα έχουμε με το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος play off για την ανάδειξη πρωταθλητή και για την άνοδο μεταξύ των τριών πρώτων ομάδων από κάθε όμιλο και αντίστοιχα υποβιβασμό των τεσσάρων τελευταίων ομάδων επίσης από κάθε όμιλο για την δημιουργία Β' Αρκαδίας από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αξίζει εδώ να διευκρινίσουμε πως λόγω προτάσεων εκ μέρους των εκπροσώπων των σωματείων που έπεσαν στον τραπέζι η διεξαγωγή των play off αναφορικά με τον τρόπο που θα γίνουν θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα ενώ το ίδιο ισχύει για το θέμα του υποβιβασμού και αν δηλαδή έχουμε 4 ομάδες από κάθε όμιλο να πέφτουν απευθείας η μέσω διαδικασία play out ενώ ανοιχτό παραμένει και το χρονικό όριο της μεταβατικής αυτής περιόδου όπου θα κριθεί ανάλογα και με την εξέλιξη του Covid-19 από την νέα χρονιά.

Επιπλέον ως πρόταση υπάρχει όπου και θα εξεταστεί εντός του επόμενου διαστήματος για να παρθεί η τελική απόφαση η προαιρετική συμμετοχή των σωματείων στο Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας μιας και σε μια τέτοια περίοδο και υπό αυτά τα δεδομένα και με την συμμετοχή ομάδων σε μια κατηγορία και από την μέχρι πριν λίγο καιρό Β' Αρκαδίας δεν είναι εφικτή από όλα τα σωματεία.

Επίσης σε ότι έχει να κάνει με το Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας όπου και εδώ κυριάρχησε στα θέματα  συζήτησης ακούστηκαν προτάσεις για μια αξιολόγηση με σκοπό την αναβάθμιση σε αυτές τις ηλικίες για την δημιουργία βάση των σωματείων που έχουν τέτοια δυνατότητα πρωταθλήματα  ηλικιακών κατηγοριών Κ12, 14 και Κ16 όπου και εδώ έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες που τέθηκαν και θα εξεταστούν.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Αρκαδίας έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και με σαφή πρόθεση από όλους στήριξης του τοπικού μας ποδοσφαίρου σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή με την κοινή βούληση να είναι ενωμένη η Ένωση και τα σωματεία να βοηθήσουν για την επόμενη μέρα.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Bravo

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.