Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου - Εξελέγη με 261 ψήφους

Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου - Εξελέγη με 261 ψήφους

Ιανουάριος 22, 2020 - 11:25
3 σχόλια

Η Ολομέλεια της Βουλής εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εκλέχθηκε σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έλαβε διακόσιες εξήντα μία (261) ψήφους, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν συνολικά διακόσιοι ενενήντα τέσσερεις (294) βουλευτές.  Τριάντα τρεις (33) ψήφισαν «Παρών», ενώ  έξι (6)  βουλευτές απουσίασαν.

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορκιστεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Η Σακελλαροπούλου υπήρξε μια από  τις πλέον «μνημονιακές» δικαστίνες της χώρας, ψηφίζοντας υπέρ των περικοπών μισθών και συντάξεων σε όλα τα μνημόνια, ακολουθώντας στο ακέραιο τις επιταγές της τρόικας. Συγκεκριμένα η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έχει ψηφίσει: - υπέρ των περικοπών του 1ου Μνημονίου (απόφαση 668/2012 ΟλομΣτΕ), - υπέρ των περικοπών του 2ου Μνημονίου και του «νόμου Βρούτση» (ως μειοψηφία στην απόφαση 2287/2015 της Ολομέλεια του ΣτΕ, που δικαίωσε τους συνταξιούχους), - υπέρ της συνταγματικότητας του PSI («κούρεμα») που «ρήμαξε» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

@ 23:00 ΚΚΕ Εσωτερικού (που ψήφιζα κάποτε) Επειδή είναι μνημονιακή την έκανε Πρόεδρο του ΣτΕ το κόμμα που οφείλει την ύπαρξή του σ'αυτή στη σπέκουλα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.