Ο Ερμής του Καλογιαννίδη είναι ο ποδοσφαιρικός «Χαμαιλέων» της Α' Αρκαδίας

Ο Ερμής του Καλογιαννίδη είναι ο ποδοσφαιρικός «Χαμαιλέων» της Α' Αρκαδίας

Μάρτιος 21, 2020 - 12:10
0 σχόλια

Ο Ερμής Μελιγούς μπήκε στην γενική καραντίνα ελέω κορωνοιού όντας στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας έχοντας διαφορά 4 πόντων από την δεύτερη Δημητσάνα και 5 από τις δύο ομάδες του Λεωνιδίου.

Κάπως έτσι τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας η ομάδα της Μελιγούς κρατάει την υπόθεση τίτλος στα δικά της χέρια έχοντας ουσιστικά να κάνει διαχείριση αποτελεσμάτων στα παιχνίδια με Δόξα εκτός έδρας και με Δημητσάνα και Μαντινειακό εντός έδρας.

Στο πιο σκληρό, απαιτητικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών ο Ερμής Μελιγούς κάνει πορεία πρωταθλητισμού στημένος με την  στρατηγική και το πλάνο του προπονητή του δίνοντας ο Κώστας Καλογιαννίδης κατεύθυνση με το δικό του στίγμα στην ομάδα του.

Όπως έχουμε παρατηρήσει την εφετινή χρονιά δεν αρκεί μόνο η ποιότητα σε μια ομάδα καθώς επίσης και άλλα συστατικά όπως είναι η σταθερότητα, η διαχείριση συνθηκών (νίκες-ήττες), το μέταλλο, το πλάνο αλλά και η προσωπικότητα στο να βγουν μπροστά πρωταγωνιστές που θα βοηθήσουν όταν το απαιτούν οι συνθήκες και οι περιστάσεις.

Όλα αυτά αποτελούν σε μεγάλο βαθμό στοιχεία που μας έχει δείξει ο Ερμής Μελιγούς γεγονός που τον έχει φέρει σε θέση ισχύος τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε στην κούρσα για την κατάκτηση του εφετινού μαραθωνίου και του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας.

Ο Κώστας Καλογιαννίδης ως πρωταθλητής με την ΑΕΚ Τρίπολης κλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως ο ιδανικός να αναλάβει ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρότζεκτ μιας ομάδας που διψάει για διακρίσεις, έχει όνειρα και ανθρώπους που θέλουν να την δουν να κάνει το βήμα παραπάνω τα επόμενα χρόνια στην ποδοσφαιρική της διαδροή.

Η επιλογή αυτή ουιαστικά έδωσε το στίγμα του πρωταθλητισμού με τον Κώστα Καλογιαννίδη να είναι μετρ στο χτίσιμο ομάδων αναλαμβάνοντας μια ακόμα αποστολή για να βγάλεις εις πέρας έχοντας στο μυαλό του την δημιουργία ενός συνόλου που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της χρονιάς.

Ο Κώστας Καλογιαννίδης με πολύ δουλειά κατάφερε και πέρασε στην νέα του ομάδα την δική του φιλοσοφία, με τον Ερμή παιχνίδι με το παιχνίδι να αποκτά την ταυτότητα ενός συνόλου του προπονητή του βασισμένο κάτω από συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές αρχές που χαρακτηρίζουν τον ίδιο στην προπονητική του διαδρομή.

Ο Ερμής Μελιγούς του Κώστα Καλογιαννίδη έγινε ομάδα "χαμαιλέων" και να προσαρμόζεται σε συνθήκες ανάλογα με το παιχνίδι και τον αντίπαλο, να βγάζει αποθέματα νοοτροπίας "πρωταθλητή" κάνοντας μερικές απίστευτες ανατροπές όπως αυτή στο Λεβίδι με το 3-0 του ημιχρόνου να γίνεται 3-5 στο δεύτερο μέρος και να κερδίζει σε ψυχλογικό επίπεδο πράγματα αυτοπεποίθησης, να παίρνει ντέρμπι με στρατηγική αλλά κυρίως να βγάζει σταθερότητα σε βάθος χρόνου και σε μεγαλύτερη διάρκεια από όλους τους αντιπάλους της παίζοντας το δικό της μοντέλο ποδοσφαίρου κάθε φορά.

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο του Ερμή Μελιγούς που κάνει την διαφορά είναι η απόδοση ρόλων στους ποδοσφαιριστές που ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη προς όλους αλλά και η εξέλιξη τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο του γκρουπ που ήρθε σταδιακά και με μεθοδικό τρόπο.

Αυτά είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που έχουν οδηγήσει μέχρι τώρα τον Ερμή Μελιγούς στην Α' Αρκαδίας να είναι στην πρώτη θέση, να είναι η καλύτερη επίθεση, να είναι η δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας και κυρίως να είναι μια ομάδα σταθερή που ξέρει τι θέλει και πως θα το αναζητήσει μέσα στο γήπεδο για να το πάρει.

Σαφέστατα ο Ερμής Μελιγούς είναι η ομάδα του προπονητή με το δικό της τακτικό πλάνο και την δική της αγωνιστική ταυτότητα έχοντας κάνει πρόοδο στα δεδομένα για να μπορέσει να είναι στην πρώτη θέση της Α' Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.