Ο Τσίπρας... Προμηθέας δεσμώτης

Ο Τσίπρας... Προμηθέας δεσμώτης

Αύγουστος 30, 2015 - 12:00
4 σχόλια

Όχι, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα αλλάξει καριέρα. Έκανε, όμως, έναν ενδιαφέροντα παραλληλισμό σε ό,τι αφορά στη σχέση του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τους μήνες που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να δήλωσε σε στενούς του συνεργάτες ότι με τους πρώην συντρόφους του Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ζωή Κωνσταντοπούλου ένιωθε σαν τον «Προμηθέα Δεσμώτη», καθώς, όπως είπε:

Η Ζωή και ο Παναγιώτης μού έτρωγαν το συκώτι.

Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Ο παραλληλισμός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου αποτελεί μια από τις πιο συζητημένες παραστάσεις του καλοκαιριού. Στο σημείωμα της παράστασης αναφέρεται: ο Προμηθέας κραυγάζει πως η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα ένα ρήγμα και ότι γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: Είμαι ρεαλιστής γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ χωρίς άλλο λόγο από τον εαυτό μου».

Πάντως, ο τέως πρωθυπουργός εμφανίζεται ιδιαιτέρως ψύχραιμος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Βήματος», ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση αμηχανίας λόγω των αθρόων αποχωρήσεων από το κόμμα, και παραδέχεται ότι βιώνει «ένα σοκ διάσπασης». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με τους συνεργάτες του που επικαλείται το δημοσίευμα, θεωρεί ότι από εδώ και πέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο συμβατός με τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

(Η φωτογραφία, από την tribune)

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Άμα ο Ψυχάρης με το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», <<Η Ζωή και ο Παναγιώτης μού έτρωγαν το συκώτι.>>,σε στηρίζει,προβληματίσου Αλέξιε για τον δρόμο που έχεις πάρει.....................Άντε στο διάολο τώρα,πριν κάτι ήλπιζα.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΚΩΤΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ.ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΠΙΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ;ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ,ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ,ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ κ.ΤΣΙΠΡΑ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.