«Όχι» στο κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ στην Τρίπολη

«Όχι» στο κλείσιμο του ΕΛΙΝΥΑΕ στην Τρίπολη

Νοέμβριος 15, 2018 - 20:30
0 σχόλια

Καταγγέλλουμε  την απόλυση της εργαζόμενης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) - Παράρτημα Τρίπολης.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης η οποία είναι μητέρα τριών παιδιών, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων του ΕΛΙΝΥΑΕ.
Να διασφαλιστεί η επαρκής χρηματοδότηση του ΕΛΙΝΥΑΕ για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του γενικά και ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η συνέχιση λειτουργίας του Παραρτήματος.

Το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι το μόνο εξειδικευμένο μη κερδοσκοπικό ερευνητικό Ινστιτούτο για την υγεία και ασφάλεια στη χώρα μας και η περιοχή της Πελοποννήσου καλύπτεται από το μοναδικό παράρτημα που βρίσκεται στην Τρίπολη.  Η διοίκηση του ΕΛΙΝΥΑΕ,  στην οποία συμμετέχουν  όλοι οι κοινωνικοί εταίροι ( ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ), διακόπτει τη λειτουργία του Παραρτήματος υλοποιώντας μια απόφαση για 17 συνολικά απολύσεις και κλείσιμο 5 παραρτημάτων πανελλαδικά.  Η όποια υποβάθμισή του θα έχει συνέπεια την όξυνση προβλημάτων στους χώρους εργασίας λόγω της ανεπαρκούς πρόληψης του επαγγελματικού κινδύνου (σοβαρά και θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα, επαγγελματικές ασθένειες που θερίζουν και εξακολουθούν να μην αναγνωρίζονται, να μην καταγράφονται κ.λπ.).

Η συνέχιση και ενίσχυση της λειτουργίας του Παραρτήματος Τρίπολης και η αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του, είναι πολύ σημαντική για όλους τους εργαζόμενους του νομού μας και συνολικότερα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.