Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 1-3 Ιουλίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 1-3 Ιουλίου

Ιούλιος 01, 2016 - 14:00
0 σχόλια

Το ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Κινηματογραφικό φεστιβάλ «ΤΕΜΕΝΟΣ 2016» στην Λυσσαρέα

Το γλέντι των Προσκόπων

«Τα κίτρινα γάντια» ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Λυκείου Βυτίνας

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών ΜΜΕ στην Τρίπολη  

Τρίαθλο Λάδωνα 2016

Ποδηλατικός Γύρος Τρίπολης 2016

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Δολιανίτικος βίος» του Στ. Παπαντώνη στα Κάτω Δολιανά

Φιλανθρωπική εκδήλωση στο εξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Τρίπολη

Η West Village Choral της Νέας Υόρκης στην Τρίπολη

21η Γιορτή Σκόρδου στα Λιθοβούνια

Ελληνο-ιρλανδική μουσική και χορευτική συμφωνία στο Ανοιχτό Θέατρο Παραλίου Άστρους

 

Βιβλίο

Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας, Αλαίν ντε Μποττόν

μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης

Το "Οι χαρές και τα δεινά της εργασίας" διερευνά τις απολαύσεις και τους κινδύνους του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, ζωντανεύοντας εξαίσια με τι ασχολούνται οι άνθρωποι όλη μέρα -και όλη νύχτα- προκειμένου να λειτουργεί ομαλά η ξέφρενη καθημερινότητά μας. Με φιλοσοφική ματιά και με τον χαρακτηριστικό συνδυασμό χιούμορ και γνώσεων, ο Alain de Botton μάς οδηγεί σε ένα ταξίδι που περιλαμβάνει μια εσκεμμένα εκλεκτική ποικιλία επαγγελμάτων, από την κατασκευή πυραύλων ως την παρασκευή μπισκότων, από τη λογιστική ως την τέχνη -στην προσπάθεια να διερευνήσει τι κάνει άλλες δουλειές να μας ικανοποιούν κι άλλες να μας καταστρέφουν την ψυχή.

Το βιβλίο αποτελεί έναν πανηγυρικό και μια έρευνα για κάτι που παίζει εξίσου κεντρικό ρόλο στη ζωή μας όσο ο έρωτας -αν και συνήθως δυσκολευόμαστε υπερβολικά να το αναλύσουμε όπως πρέπει. Όπως επισημαίνει ο De Botton, οι περισσότεροι συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά που επέλεξε για λογαριασμό μας ο δεκαεξάχρονος εαυτός μας. Εδώ λοιπόν έχουμε τον τέλειο οδηγό για ορισμένες από τις πλέον παράφορες αγωνίες και δελεαστικές ελπίδες που προκύπτουν από την πορεία μας στον χώρο της εργασίας.

"Το χάρισμα του De Botton είναι ότι μας παρακινεί να σκεφτούμε για τον τρόπο ζωής μας και πώς θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα".

Εξόρμηση

Άνω Βέρβενα

Ιστορικό χωριό γνωστό από την Επανάσταση του 1821. Εδώ δόθηκε η μία εκ των δύο νικητήρια μάχη υπό τον Κ. Καράμπελα κατά του Μουσταφά μπέη, η άλλη ήταν των Δολιανών, που οδήγησε στην Άλωση της Τριπολιτσάς. Από τα πιο ορεινά χωριά της Πελοποννήσου σε υψόμετρο 1160 μέτρα, έχει στα πόδια του τον κάμπο της Τρίπολης. Κατοικείται κατά κύριο λόγο το Καλοκαίρι, όπως και το διπλανό του χωριό Άνω Κούτρουφα, που είναι χαμένο μέσα σε καστανιές και καρυδιές.

Απέχει 40 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και ξεχωρίζει για τα πετρόχτιστα και μαρμαρόχτιστα σπίτια του. Επιβλητική είναι η Εκκλησία της Παναγίας που έχει κατασκευαστεί από Τηνιακούς μαστόρους. Στο χωριό λειτούργησε το πρώτο τυπογραφείο του Αγώνα του 1821, ενώ μαρμάρινη πλάκα που τοποθετήθηκε το 1920, υπενθυμίζει το γεγονός της άφιξης του Δημήτρη Υψηλάντη στο χωριό στις 21 Ιουνίου του 1821 όπου εγκαταστάθηκε και η Πελοποννησιακή Γερουσία. Τα Άνω Βέρβενα πυρπολήθηκαν το 1826 από τον Ιμπραήμ. Οι κάτοικοί του έχουν μεταφερθεί στα Κάτω Βέρβενα, παραθαλάσσιο οικισμό κοντά στο Παράλιο Άστρος, που αποτελεί τουριστικό θέρετρο με ανεπτυγμένη υποδομή και με εξαιρετική παραλία με άμμο.

Πληροφορίες από το discoverkynouria.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.