Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 12 - 14 Απριλίου

Οι προτάσεις του Arcadia Portal για το τριήμερο 12 - 14 Απριλίου

Απρίλιος 12, 2019 - 19:53
0 σχόλια

Tο ArcadiaPortal.gr πιστό στο ραντεβού του κάθε Παρασκευή σας έχει ετοιμάσει προτάσεις για το πώς να περάσετε το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Όλες οι εκδηλώσεις στην Αρκαδία συγκεντρωμένες για να επιλέξετε πώς θα περάσετε ένα όμορφο και διασκεδαστικό Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Οι προτάσεις μας είναι οι εξής:

Εκδήλωση πολιτιστικών συλλόγων στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα

Ημέρα καθαριότητας στη Γαρέα

Τρίπολη: Το Music Center γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων

«Η Πνευμονολογία κοντά στον Πνευμονολόγο» στην Τρίπολη

Πρόγραμμα εορτής Νεομάρτυρος Δημητρίου

Πασχαλινό παζάρι στην Αλέα Τεγέας

Το 10ο Πανελλήνιο Θρησκευτικό Φεστιβάλ Τρίπολης

Εορτασμός της μνήμης του Εθνομάρτυρα Αγίου Γρηγορίου Ε΄

Εθελοντικός καθαρισμός υγροτόπου Μουστού «Let’s do it Greece» την Κυριακή

Εκδηλώσεις για την 1η νικηφόρα μάχη των Ελλήνων κατά των Τούρκων στο Λεβίδι

Συναυλία: Μια ονειρική μέρα στο Αττικό Ωδείο Τρίπολης

 

Κινηματογράφος

HELLBOY

Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου. H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου. Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.

(Ολόκληρο το πρόγραμμα ΕΔΩ)

Αθλητισμός

Σάββατο (13/4)

Α' Αρκαδίας 16:00

-Κορακοβούνι-Πανθυρεατικός

-Ορχομενός-Βρασιές

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-19:30 Πολύβιος-Άτλας

 

Κυριακή (14/4)

Super League

-ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης

Γ' Εθνική Κατηγορία (8ος όμιλος) 16:00

-Καλαμάτα-Παναρκαδικός

Α' Αρκαδίας 16:00

-ΑΕΚ Τρίπολης-Τεγέα

-Ολυμπιακός Λεωνιδίου-Ερμής Μελιγούς

-Δόξα Μεγαλόπολης-Λεωνίδιο

Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

-20:00 Δρομείς-Αρκαδικός

Ολόκληρη η αγωνιστική κίνηση ΕΔΩ

Εξόρμηση

Λιμποβίσι

Απέχει 30 χιλιόμετρα από την Τρίπολη χωμένο στο ελατόδασος και μέσα στις μεγάλες χαράδρες του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200μ.  Στο Λιμποβίσι, έχει αναστηλωθεί το Σπίτι των Κολοκοτρωναίων και λειτουργεί σαν μουσείο. Στο προαύλιο του Λιμποβισίου επίσης υπάρχει το ξωκλήσι του Αη-Γιάννη.

Είναι το χωριό των Κολοκοτρωναίων, η αετοφωλιά τους. Εδώ έζησαν και ετοίμασαν το μεγάλο χτύπημα 12 ολόκληρες γενιές αυτής της σπουδαίας οικογένειας. Πρώτος έφτασε κυνηγημένος ο προπάτορας του Θεόδωρου, ο Τριανταφυλλάκος Τσεργίνης. Υπήρξε μεγάλη και τρανή επικράτεια, ένα πραγματικό οχυρό.

Η ύπαρξη του οικισμού μαρτυρείται ήδη από την ενετοκρατία και μάλιστα με ευάριθμους κατοίκους, κοντά στους 500. Σήμερα έχει ανακατασκευαστεί το πατρογονικό του Κολοκοτρώνη με ευγενική δαπάνη του Αρκάδα Αγγελόπουλου.

Λειτουργεί ως μουσείο της οικογένειας και του αγώνα. Ο χώρος γύρω έχει εξωραϊστεί. Έχει αναστυλωθεί και η εκκλησία του Άη – Γιάννη, πνευματικό καταφύγιο του Κολοκοτρώνη και των εμπιστευμένων του. Οι Λιμποβισιώτες υπήρξαν το στέρεο αποκούμπι του Γέρου του Μοριά στις δύσκολες συνθήκες στους αγώνες και στις πολλές απελπισίες. Η πλατεία του χωριού δροσίζεται από γάργαρες πηγές. Το πλάτωμά του αγναντεύει ανεμπόδιστα το Μαίναλο και το ιερό Αρκουδόρεμα, το καταφύγιο της Άρκτου των Αρκάδων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.