Οικονομικά αντίποινα στην Τουρκία ετοιμάζει η Ρωσία

Οικονομικά αντίποινα στην Τουρκία ετοιμάζει η Ρωσία

Νοέμβριος 26, 2015 - 18:11
0 σχόλια

Μέσα σε δύο ημέρες ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχει έτοιμα τα οικονομικά μέτρα, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους στη συριακή μεθόριο.

Έτσι, ο Μεντβέντεφ κάλεσε την κυβέρνηση «να θέσει σε εφαρμογή ένα σύνολο μέτρων, στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, αντιδρώντας στην επιθετική ενέργεια της Τουρκίας».

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, αν και δεν διευκρινίστηκαν οι λεπτομέρειες, υπονοήθηκαν μέτρα όπως η αύξηση των δασμών, ο περιορισμός των μετακινήσεων των τουρκικών αεροσκαφών και των τουρκικών πλοίων, ο περιορισμός εισαγωγών τουρκικών προϊόντων διατροφής, ενώ το υπουργείο Γεωργίας είχε ανακοινώσει από σήμερα το πρωί μια ενίσχυση των ελέγχων, επισήμως για υγειονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, «οι συμφωνίες και τα επενδυτικά σχέδια μπορεί να παγώσουν ή απλούστατα να εγκαταλειφθούν».

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε πως η Ρωσία μπορεί να επιβάλει διάφορους οικονομικούς περιορισμούς την Τουρκία, μεταξύ των οποίων μέτρα για τον περιορισμό του σχεδιαζόμενου αγωγού αερίου TurkStream.

Ο Ουλουκάγεφ δήλωσε πως οι περιορισμοί μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης περιορισμούς στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία και τη διακοπή των προετοιμασιών για τη δημιουργία μιας Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου.

(Πληροφορίες: neww247.gr, Φωτογραφία: Eurokinissi)

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.