Οκτώ συλλήψεις στην Αρκαδία σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Οκτώ συλλήψεις στην Αρκαδία σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση

Σεπτέμβριος 06, 2019 - 15:00
0 σχόλια

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (5.9.2019), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε χίλια ογδόντα τέσσερα (1084) άτομα, εκ των οποίων τα επτακόσια σαράντα (740) ήταν ημεδαποί και τα τριακόσια σαράντα τέσσερα (344) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οκτακόσια ένα (801) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν είκοσι επτά (127) άτομα, από τα οποία εβδομήντα δύο (72) ήταν ημεδαποί και πενήντα πέντε (55) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα πέντε (85) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Επτά (7) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Πέντε (5) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Έξι (6) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Εννέα (9) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Έντεκα (11) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δώδεκα (12) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 18.8.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 12.6.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 33 ετών, αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 30.7.2019, στο Άργος Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, 41χρονου και 42χρονης, για απόπειρα απόπειρα απάτης.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπής, που είχε γίνει την 21.8.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει άγνωστους συνεργούς του.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα τέσσερις (284) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

-30- πακέτα λαθραίων τσιγάρων, στην Κορινθία,
-1- κυνηγετικό όπλο, -6- φυσίγγια και -6- κάλυκες όλμων, στη Λακωνία και
μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, -3- ναρκωτικά δισκία και είδη παράνομου υπαίθριου εμπορίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.