Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας: Να σώσουμε την καρδιά του δικού μας Πέτρου!

Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας: Να σώσουμε την καρδιά του δικού μας Πέτρου!

Νοέμβριος 12, 2019 - 19:30
0 σχόλια

Ο Πέτρος ανήκει στην οικογένεια της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης!
Όλοι μία γροθιά να σώσουμε μία καρδιά !
Την καρδιά του δικού μας Πέτρου!

Ψάξε τον κουμπαρά του!
Βοήθησε και εσύ να τοποθετήσουμε κουμπαράδες παντού! Να τους γεμίσουμε και να περιμένουμε πίσω τον Πέτρο να μας σκάσει το πιο πλατύ χαμόγελο του !

«Ο 17χρονος Πέτρος Αθανασιάδης είναι ένας νέος μαχητικός, που σηκώνει τον δικό του σταυρό, με αστείρευτη δύναμη ψυχής. Μέχρι τώρα έχει κάνει τρεις σοβαρές εγχειρήσεις στο Λονδίνο και σε λίγες ημέρες θα κάνει την επόμενη στη Βοστόνη.

Η εφημερίδα "Εκκλησιαστική Αλήθεια" κυκλοφορεί με το εξής ρεπορτάζ ...

Αυτή η καρδιά δεν είναι μια συνηθισμένη καρδιά!
Ο Πέτρος είναι ένα παιδί που το χαρακτηρίζουν το χαμόγελο και η καλοσύνη, όπως παραδέχονται όλοι όσοι τον έχουν γνωρίσει.
Ενα παιδί που σε κάνει να χαίρεσαι, ακόμα και όταν ο ίδιος δυσκολεύεται. Αναφερόμαστε στον 17χρονο Πέτρο Αθανασιάδη, αυτό τον μαχητικό έφηβο, που με τη στάση του δίνει το παράδειγμα σε όλους τους Ελληνες. Τον δικό του σταυρό του μαρτυρίου, με αστείρευτη όμως δύναμη, πίστη στον Θεό και μεγάλα ψυχικά αποθέματα, σηκώνει εδώ και 17 χρόνια ο Πέτρος, με καταγωγή από τη Μεγαλόπολη Αρκαδίας.
Παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας δίπλα του τόσο τους γονείς του όσο και την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, που από την πρώτη στιγμή έσπευσε να του συμπαρασταθεί -ηθικά και υλικά-, ώστε να
ξεπεράσει με επιτυχία το πρόβλημά του.

Ωστόσο το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Πέτρος κάθε άλλο παρά τον εμποδίζει να φανερώσει τα χαρίσματά του. Ο ίδιος δεν έχει σταματήσει να συμμετέχει στις κατασκηνώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος, ενώ του αρέσει να παίρνει μέρος και στις υπόλοιπες δράσεις που οργανώνει η οικεία Μητρόπολη, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η διανομή τροφίμων και ρούχων στους αστέγους.
Ο Πέτρος είναι ένας έφηβος με χαμόγελο, ζωντάνια και με πολλά ενδιαφέροντα στη ζωή του. Παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματα και είναι πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου στο σχολείο, ενώ του αρέσει να τραγουδά και να συμμετέχει σε θεατρικές παραστάσεις.
Γεννήθηκε με σοβαρή μορφή καρδιοπάθειας και έως σήμερα έχει κάνει τρεις σοβαρές εγχειρήσεις στο Λονδίνο. Αυτή τη στιγμή παρουσιάζει καρδιακή ανεπάρκεια.
Η αριστερή πλευρά του έχει 35%-40% συσταλτικότητα και επίσης έχει σοβαρή ανεπάρκεια, ενώ προβλήματα εμφανίζει και στη μιτροειδή βαλβίδα.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ
«Οταν απευθυνθήκαμε στο Ωνάσειο σχετικά με τις προοπτικές μεταμόσχευσης καρδιάς, μας συμβούλεψαν ότι, επειδή ο Πέτρος έχει καλό αναπνευστικό, δεν υπάρχει λόγος να μπει στη λίστα για μεταμόσχευση. Και αυτό επειδή, εάν ακολουθούνταν αυτή η διαδικασία, δεν θα ερχόταν ποτέ η σειρά του για να κάνει μεταμόσχευση» τονίζει στην «Ορθόδοξη Αλήθεια» η Ηλιάνα Αθανασιάδη, μητέρα του Πέτρου. Η ίδια εξηγεί: «Λόγω της καρδιοπάθειας, έχουν πάθει βλάβες και άλλα όργανα του σώματός του. Γι' αυτό τον λόγο είναι επιτακτική ανάγκη να διορθώσουμε την καρδιά όσο γίνεται, να δώσουμε χρόνο στο συκώτι να αναγεννηθεί, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα αργότερα να δεχθεί ο οργανισμός του Πέτρου το μόσχευμα. Η επόμενη κίνηση είναι η χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να γίνει διόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας. Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Βοστόνη των ΗΠΑ. Θα προηγηθεί, βέβαια, ο προεγχειρητικός και λεπτομερής έλεγχος, από τις 21 έως τις 26 Νοεμβρίου. Στις 27 Νοεμβρίου, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά -και δεν βρουν κάτι που θα ανατρέπει τα πάντα-, θα γίνει και η εγχείρηση. Με βάση όμως τις εξετάσεις που έχουν γίνει εδώ, στην Ελλάδα, θεωρούν ότι μπορεί να γίνει διόρθωση της βαλβίδας».

Οσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν ώστε να ξεπεράσει ο Πέτρος και αυτό το δύσκολο στάδιο της υγείας του μπορούν να καταθέσουν χρήματα στον εξής τραπεζικό λογαριασμό: IBAN GR 7701713120006312146111614 (Τράπεζα Πειραιώς, δικαιούχος: Πέτρος Αθανασιάδης.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.