Οριστικό: Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία - Τι να προσέξετε

Οριστικό: Καμία παράταση για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία - Τι να προσέξετε

Ιούνιος 04, 2019 - 13:29
13 σχόλια

Έμεινε στις εξαγγελίες η παράταση για το κτηματολόγιο – Λήγει τον Ιούνιο η προθεσμία

Με αργούς ρυθμούς προσέρχονται στα γραφεία Κτηματογράφησης οι πολίτες, προκειμένου να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους. Μάλιστα, λόγω και των εκλογών, οι ρυθμοί έπεσαν ακόμα περισσότερο.

Όπως όλα δείχνουν, καμία παράταση δεν θα δοθεί και στις 18 Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων θα λήξει, αφήνοντας πολλούς έξω από το σύστημα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal.gr και η Έφη Καστραντά με τον κ. Γιάννη Λυμπεράκη, εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο του κτηματολογίου στην Αρκαδία, ενημερώθηκε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση και ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται.

Βέβαια θα υπάρξει και μια «σανίδα σωτηρίας» για όλους όσοι δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία και να υποβάλουν την αίτησή τους. Θα πρέπει όμως να πάρουν από τα γραφεία κτηματογράφησης μια βεβαίωση εμπρόθεσμης δήλωσης και έτσι θα υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται και να δηλώσουν την περιουσία τους στο κτηματολόγιο.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι στην Αρκαδία είναι ικανοποιητικό το ποσοστό των δηλώσεων. Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης, στα γραφεία κτηματογράφησης έχει γίνει περίπου το 70% των αναμενόμενων δηλώσεων. Να επισημάνουμε ότι υπάρχουν και οι δηλώσεις που γίνονται ηλεκτρονικά, αλλά και αυτές των «μεγάλων πελατών» (ΔΕΗ, δήμων, τραπεζών).

Προσοχή: Αν δεν προλάβετε να κάνετε εμπρόθεσμη δήλωση ιδιοκτησίας και υποβάλετε εκπρόθεσμη δήλωση, θα υπάρξει επιβολή προστίμου ανάλογα με το είδος και την αξία των ακινήτων.

Δείτε την ανακοίνωση από την ανάδοχο Κοινοπραξία

Η Ανάδοχος Κοινοπραξία του έργου «Κτηματογράφηση για την Δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στην Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας» ενημερώνει για τα εξής:

1. Η προθεσμία για την εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας από τους κατοίκους εσωτερικού για την Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας λήγει την Τρίτη 18-6-2019. Επειδή αναμένεται τις τελευταίες ημέρες πολύ μεγάλη προσέλευση στα Γραφεία Κτηματογράφησης είναι σκόπιμο όσοι έχουν ετοιμότητα για την υποβολή της δήλωσης να την υποβάλλουν άμεσα ώστε να αποφύγουν την μεγάλη ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών.

2. Όσοι έχουν εκκρεμότητες που καθιστούν αδύνατη την υποβολή της δήλωσης ως την 18-6-2019 πρέπει να προσέλθουν στα Γραφεία Κτηματογράφησης προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό εμπρόθεσμης προσέλευσης και εύλογη προθεσμία για την οριστική υποβολή της δήλωσης.

3. Τα Περιφερειακά Γραφεία στο Λεωνίδιο, την Μελιγού, την Μεγαλόπολη και τα Λαγκάδια θα πάψουν να λειτουργούν και οι δηλώσεις θα παραλαμβάνονται μόνο στο Γραφείο Κτηματογράφησης Τρίπολης. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών για να αποφύγουν την μετακίνηση στην Τρίπολη πρέπει να αξιοποιήσουν τον υπολειπόμενο χρόνο λειτουργίας των γραφείων αυτών

Για την ανάδοχο Κοινοπραξία

ΛΥΜΠΕΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


13 Σχόλια

Σοβαρευτειτε λιγάκι εκεί πέρα... Πάρτε το χαμπάρι δεν έχει λεφτά ο κόσμος ... Δώστε λιγο χρόνο.... Αλλά που να ξέρετε εσείς από αυτά... Μια ζωή για πάρτη σας δουλεύει το σύστημα

https://www.michanikos.gr/index.html/articles/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF-2019-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-r8088/

Ναι ρε σοβαρευτείτε εκεί πέρα...βρείτε μας τα χωράφια....στείλτε μας και τα χαρτιά έτοιμα στο σπίτι...και δώστε μια παράταση για 25 χρόνια! Τι θα έχουμε να λέμε στο καφενείο??

Ναι, την πήρε την απόφαση μόνη της η ανάδοχος εταιρεία και μας το ανακοινώνει κιόλας. Να καταθέσει και κανένα νομοσχέδιο. Ότιναναι.

Ποιά καφενεία?δουλεύει ο κόσμος,τρέχει όλη μέρα...τόσα χρόνια που φορολογείται ο πολίτης από το κράτος χωρίς κτηματολόγιο είναι καλά?Τώρα μας έπιασε η βιασύνη?Αλλά τι περιμένει κανείς από κοινοπραξίες ***

Ας μην μετραγατε από τον δορυφόρο ότι να ναι για να μην χρειάζεται να τρέχει ο κόσμος... Πρόχειρο δουλειά αλλά το παράβολο παράβολο...

Να μην ξεκίναγατε την υποβολή δηλώσεων χειμωνιάτικα έτσι ώστε να προλάβαινε ο κόσμος... Αλλά τις αναβολές σας εσείς τις παίρνατε

Εγώ θα ήθελα να μας πει ο κύριος Λυμπεράκης πώς και από πότε θα δίνεται η σχετική βεβαίωση - πιστοποιητικό εμπρόθεσμης προσέλευσης! Πριν λίγο μου απάντησαν ότι στη λήξη θα δοθεί τέτοιο έγγραφο και ότι εφόσον δεν έληξε η προθεσμία δε μπορούν να μου δώσουν τώρα!

Από πότε ο ανάδοχος ορίζει τις παρατάσεις? Η απόφαση αυτή λαμβάνεται από τον αρμόδιο υπουργό. Ο τρόπος που υλοποιεί ο ανάδοχος την διαδικασία είναι πολύ πρόχειρος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.