Παναρκαδικός: Η δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας

Παναρκαδικός: Η δικαίωση μιας μεγάλης προσπάθειας

Απρίλιος 02, 2019 - 20:15
1 σχόλια

Απόλυτα δίκαια και με τον πιο πιστικό τρόπο ο Παναρκαδικός τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του 8ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του φθάνοντας στην επίτευξη του αρχικού του στόχου.

Το εφετινό ταξίδι του τριφυλλιού στην Γ' Εθνική μόνο εύκολο δεν ήταν έπειτα από ένα πολύ δύσκολο διοικητικά καλοκαίρι, με αποχωρήσεις πολλών και βασικών παιχτών και ασφαλώς με το τέλος της συνεργασίας με τον Αστέρα Τρίπολης όπου και δημιούργησε ένα ντόμινο εξελίξεων μέχρι να συγκροτηθεί η διοίκηση σωτηρίας.

Επί έναν σχεδόν μήνα το προηγούμενο καλοκαίρι οι πράσινοι δεν μπορούσαν να εκλέξουν την νέα τους διοίκηση με την επιτροπή σωτηρίας που ανέλαβε να δίνει πραγματικά μάχη με τον χρόνο για να μπορέσει με συγκεκριμένους όρους να έχει τα απαιτούμενα οικονομικά δεδομένα για να μπορέσει η ομάδα να ξεκινήσει την χρονιά.

Η πρώτη μεγάλη νίκη της επιτροπής σωτηρίας του Παναρκαδικού ήταν πια γεγονός με το ιστορικό τριφύλλι να εκλέγει νέα διοίκηση με τον Βασίλη Κωστόπουλο να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου ξεκινώντας τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς με τον Αντώνη Μαυρέα λίγες ημέρες μετά να παίρνει το προπονητικό χρίσμα όντας ο εκλεκτός της διοίκησης.

Ο στόχος από την αρχή της σεζόν δεν ήταν άλλος από το να μπορέσει η ομάδα να εμφανιστεί ανταγωνιστική και να καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία αποτελώντας παράλληλα και ένα μεγάλο στοίχημα όλων αυτών των ανθρώπων που μπήκαν μπροστά για τον ιστορικό Παναρκαδικό σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή.

Η νέα προσπάθεια λοιπόν ξεκίνησε με τον Παναρκαδικό να ρίχνεται στην μάχη του πρωταθλήματος ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με 15 συνολικά βαθμούς που τον έφερναν να είναι στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα στο όριο δηλαδή της επικίνδυνης ζώνης.

Το 2019 δεν άρχισε καλά για τον Παναρκαδικό έχοντας μία εντός έδρας ισοπαλία με την Ερμιονίδα και βαριά ήττα λίγες ημέρες μετά στην Λέρνα ένα αποτέλεσμα που σηματοδότησε εξελίξεις με την αλλαγή προπονητή και τον Αντώνη Μαυρέα να αποτελεί πια παρελθόν.

Η διοίκηση του Παναρκαδικού με μια κίνηση που όπως φάνηκε στην πορεία άλλαξε τα δεδομένα και την δικαίωσε έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και έτοιμη να διαχειριστεί την πρώτη μεγάλη αγωνιστική κρίση της σεζόν πόσο μάλλον σε ένα κρίσιμο και κομβικό χρονικά σημείο.

Στις 23 Ιανουαρίου ο Θανάσης Στάικος είναι η επιλογή της διοίκησης για τον πράσινο πάγκο αναλαμβάνοντας τα ηνία της ομάδας και παράλληλα την ευθύνη για να οδηγήσει τον Παναρκαδικό στον μεγάλο στόχο της παραμονής στην κατηγορία έχοντας μπροστά του αγώνες "τελικούς" όπου το "πρέπει" της νίκης ήταν ξεκάθαρο.

Πρώτο τεστ κόντρα στον Αστέρα Βλαχιώτη στην Τρίπολη και το εντυπωσιακό 5-0 στέλνει το πρώτο μήνυμα ελπίδας για την συνέχεια με την ομάδα να παίρνει μία εβδομάδα αργότερα διπλό στην Εικοσιμία και να βάζει τα θεμέλια της παραμονής πιστοποιώντας με τον επιβλητικό τρόπο την αγωνιστική της άνοδο με την νίκη στο ντέρμπι επί του Παναργειακού με 2-1 στις 10 Φεβρουαρίου.

Το 3 στα 3 κάνει τον Παναρκαδικό να νιώθει καλά, να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την αυτοπεποίθηση του με τον Θανάση Στάικο να έχει καταφέρει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει το στίγμα του περνώντας την δική του φιλοσοφία τόσο στο παιχνίδι όσο και στο πνευματικό κομμάτι στις τάξεις των ποδοσφαιριστών ενώ συνάμα η συσπείρωση που έχει καταφέρει να πετύχει το τριφύλλι στους αγώνες της στην Τρίπολη είναι ένα ακόμα κέρδος αυτής της πορείας.

Κάπως έτσι φθάσαμε τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και ο Παναρκαδικός είναι 9 βαθμούς πάνω από την ζώνη με την τύχη χωρίς όμως να έχει κλειδώσει την παραμονή μοιάζοντας απίστευτο αλλά να είναι αληθινό κυρίως λόγω του προγράμματος στο τέλος με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου ο Παναρκαδικός ταξιδεύει στο Σχηματάρι για την αναμέτρηση με τον ΑΟ Υπάτου. Γνωρίζει πως με έναν βαθμό τελειώνει κάθε σενάριο και το κάνει μετά το 1-1 που απέσπασε εξασφαλίζοντας την παραμονή στην κατηγορία μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι αριθμοί στην εποχή Θανάση Στάικου λοιπόν λένε 18 βαθμοί σε 9 αγώνες με απολογισμό 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα έχοντας ανεβάσει την επιθετική του παραγωγικότητα, έχοντας παρουσιάσει καλό ποδόσφαιρο, έχοντας βγάλει πάθος, θέληση και μεγάλη πίστη στην προσπάθεια αυτή.

Η δικαίωση αυτής της μεγάλης προσπάθειας και αυτού του τόσο συναρπαστικού και ξεχωριστού εφετινού ταξιδιού στο πρωτάθλημα του 8ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας ήρθε και ανήκει στους ποδοσφαιριστές, στην διοίκηση, στο προπονητικό επιτελείο και σε αυτούς που ήταν εκεί για να φωνάξουν Παναρκαδικός στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σαφώς και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο ωστόσο τίποτα απ' όλα αυτά δεν θα γράφονταν σήμερα αν δεν υπήρχε αυτή η διοίκηση να κρατήσει ζωντανή την φλόγα που ονομάζεται Παναρκαδικός και να μπει μπροστά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή κόντρα ίσως ακόμα και σε κάθε λογική.

1, 2, 3... ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ!

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΑΡΑ!!!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.