Πανελλαδικές 2018: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

Πανελλαδικές 2018: Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις

Αύγουστος 18, 2018 - 10:30
0 σχόλια

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2018 και τα ονόματα των επιτυχόντων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2018.

Συγκεκριμένα από τις 24 εως τέλη Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2018.

Ο ειδικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για πτώση των βάσεων στις ιατρικές και τις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές, αλλά για «εκτόξευση» προς τα πάνω στα παιδαγωγικά τμήματα. Οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στατιστικά από τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τις προτιμήσεις των υποψηφίων στα μηχανογραφικά τους δελτία, τις αυξομειώσεις στους αριθμούς των εισακτέων ανά σχολή και τις συγκρίσεις όλων αυτών των δεδομένων με τα αντίστοιχα περσινά, με βάση τα στατιστικά.

Αναμένεται ταυτόχρονα άνοδος στις οικονομικές σχολές. Στις σχολές των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα υπάρχει μια σταθερότητα, σε σχέση με πέρυσι, με μικρές αυξομοιώσεις, κυρίως προς τα πάνω. Επίσης οι βάσεις των ΤΕΙ σε γενικές γραμμές θα κινηθούν πτωτικά ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η «βουτιά» θα ξεπεράσει και τα 1.000 μόρια.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.