Ποια έργα ολοκληρώθηκαν, ποια έργα θα ολοκληρωθούν το 2018 στη Βόρεια Κυνουρία (vid)

Ποια έργα ολοκληρώθηκαν, ποια έργα θα ολοκληρωθούν το 2018 στη Βόρεια Κυνουρία (vid)

Ιανουάριος 03, 2018 - 11:25
3 σχόλια

Οι αντιδήμαρχοι Γκαύρος, Χονδρολέος και Σαβούρδος έκαναν απολογισμό πεπραγμένων

Ουδείς αρμοδιότερος από τους τρεις αντιδημάρχους Βόρειας Κυνουρίας για να κάνει τον απολογισμό των τομέων ευθύνης τους για το 2017. Έτσι, ύστερα από την ομιλία του δημάρχου Παναγιώτη Μαντά την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της κεντρικής διοίκησης του Δήμου, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι έκαναν τους δικούς τους απολογισμούς.

«Στις αρχές του 2017, αποφάσισα να αναθέσω ρόλους ευθύνης σε μια σειρά ανθρώπων που είτε για πρώτη φορά ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση είτε άλλαξαν άρδην το αντικείμενο με το οποίο απασχολούνταν στο παρελθόν», είπε ο κ. Μαντάς και παρουσίασε τους αντιδημάρχους κκ. Δημήτρη Γκαύρο, Τεχνικών Υπηρεσιών​ (Αρμοδιότητες Τμήματος Τεχνικών Έργων και Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων και Συγκοινωνιών, Αρμοδιότητες Τμήματος Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας, Πολιτικής Προστασίας), Πέτρο Σαβούρδο, Τεχνικών Υπηρεσιών (Αρμοδιότητες Τμήματος Τεχνικών Έργων και Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, και Γιάννη Χονδρολέο, Οικονομικών Υπηρεσιών, δίνοντάς τους τον λόγο ώστε να κάνουν τον δικό τους απολογισμό από τις θέσεις ευθύνης που έχουν αναλάβει.

Πρώτος ομιλητής, ο κ. Δημήτρης Γκαύρος, ο οποίος, μετά τις καθιερωμένες ευχές, στάθηκε σε θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τον Δήμο. «Στο θέμα της καθαριότητας, ο Δήμος έχει περάσει σε ένα νέο πλαίσιο. Πετύχαμε να δώσουμε τα δύο τελευταία χρόνια την αποκομιδή σε ιδιώτη, με αποτέλεσμα να έχει καθημερινή αποκομιδή απορριμμάτων ο δημότης τη θερινή περίοδο. Ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Δήμος έκλεισε τη χωματερή που υπήρχε, και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι».

Είμαστε μέσα στους τρεις Δήμους που διαχειριζόμαστε μόνοι μας τα απορρίμματά μας στην Πελοπόννησο.

Όπως ανέφερε, η σύνταξη του φακέλου για τον νέο διαγωνισμό είναι έτοιμη.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην αντικατάσταση των πίλαρ, που ήταν ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών. Επίσης, κατασκευάστηκε ένας αγωγός για την απορροή των ομβρίων υδάτων στον Άγιο Ανδρέα και ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της πεδινής ζώνης για να μπουν σε ένα δίκτυο συλλογής και να μοιραστεί ο καφέ κάδος για τη συλλογή των οργανικών αποβλήτων, προχώρησε η διαγράμμιση του γηπέδου μπάσκετ, αντικαταστάθηκε ο τάπητας γηπέδου Άστρους και τη διατήρηση μπασκετών στα γήπεδα Αγίου Ανδρέα και Παραλίου Άστρους, ενώ πραγματοποιήθηκε η συντήρηση τριών παιδικών χαρών και η κατασκευή της καινούριας παιδικής χαράς του Παραλίου Άστρους. «Μεταφέραμε το Κέντρο Ενημέρωσης από τον Άγιο Πέτρο στον Άγιο Ιωάννη, που ήταν ένα πάγιο αίτημα πολλών ετών. Ακόμα, διοργανώσαμε δύο εκδηλώσεις για τη σφήκα της καστανιάς και ο Δήμος έκανε μια καταγραφή των αγροτικών δρόμων, που θα βοηθήσει κατά τη θερινή περίοδο την πυροπροστασία».

Έχουμε οραματιστεί πολλά, αλλά έχουμε πενιχρά έσοδα. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι οι πόρτες του Δήμου είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο. Να αισθάνονται ασφαλείς για ό,τι συμβεί.

«Ως προς την Πολιτική Προστασία, ο Δήμος έκανε μια προγραμματισμένη συνάντηση για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και των πλημμυρικών φαινομένων. Είχαμε κάνει όλες τις προμήθειες και ήμασταν καθ' όλα έτοιμοι. 

Αυθημερόν κατά την πρόσφατη χιονόπτωση ανοίξαμε τους δρόμους του Δήμου, αν και η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια, είχαμε έγκαιρα προμηθεύσει με αλάτι όλα τα χωριά, εντός δύο ημερών άνοιξαν οι δρόμοι για τα χωριά.

«Ως προς τις πλημμύρες, ως Δήμος είχαμε καθαρίσει τον Τάνο και τον Βρασιάτη, αλλά και τους οικισμούς.»

Είμαστε σε επιφυλακή. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους που βρίσκονται στη διάθεση της υπηρεσίας και των πολιτών.

Ο κ. Χονδρολέος, από την πλευρά του, μετά τις ευχές που έδωσε, ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του. «Ως αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών, είναι μεγάλος ο όγκος των δεδομένων. Από τον Μάρτιο του 2017, το πρώτο κομμάτι με το οποίο ασχολήθηκα, ήταν οι ηλεκτρονικές πληρωμές και η τοποθέτηση POS. Ήταν απαραίτητο και απλό, αλλά πολύ εξυπηρετικό, που βελτιώνει την εικόνα του Δήμου».

Ο Δήμος δεν διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία, αλλά διαχειρίζεται κληροδοτήματα που διαθέτουν ακίνητα.

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο κληροδότημα Γιαννούκου και στην εκμίσθωση 260 στρεμμάτων, στο κληροδότημα Γκαύρου και στη μεταφορά του ποσού 1,6 εκατ. δολ., στην αγορά οικοπέδων για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων, αλλά και την αγορά και τοποθέτηση εξοπλισμού και τοποθέτηση ραμπών ΑμεΑ και αμαξιδίου σε τέσσερα σημεία του Δήμου για την προσβασιμότητα στη θάλασσα. Παράλληλα, ο κ. Χονδρολέος μίλησε για την ένταξη χρηματοδότησης στο LEADER της δημιουργία ςμουσείου μαθητικής ζωής στο Δημοτικό Σχολείο Κορακοβουνίου.

Πρόσφατα, δημιουργήθηκε στον Δήμο γραφείο ενημέρωσης δασικών χαρτών και συνεχίζουμε να στεγάζουμε ΔΟΥ και ΙΚΑ και, τέλος, στο τέλος του 2018 ο χώρος του Μουσείου Άστρους θα είναι επισκέψιμος.

Ο κ. Σαβούρδος έδωσε με τη σειρά του τις ευχές του σε όλους και ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την εμπιστοσύνη.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα είχε μείνει λίγο πίσω. Η Υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, αλλά αποτελείται από υπεύθυνους υπαλλήλους. Ολοκληρώθηκε, παρά τον φόρτο δουλειάς, ένα μεγάλο μέρος του Τεχνικού Προγράμματος του 2017. Σκοπός είναι να ολοκληρωθούν μέσα στο 2018. Αξιποιήσαμε τη δυνατότητα προγραμματικής σύμβασης με την Αναπτυξιακή Εταιρία Πάρνωνα και το 2017 ασχοληθήκαμε με τα εξής έργα: Η μεταστέγαση λαϊκής αγοράς που έχει ήδη αποδοθεί στους πολίτες, και θα ολοκληρωθεί με την αδειοδότηση των παραγωγών, το 5x5 των Δολιανών δημοπρατήθηκε, ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική προμελέτη για την πλατεία του Αγίου Ανδρέα, ολοκληρώθηκε η αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο του Άστρους, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νηπιαγωγείου Παραλίου Άστρους, ολοκληρώθηκαν οι τοπογραφικές μελέτες για τους λιμένες Αγίου Ανδρέα και Ξηροπήγαδου, τοποθετήθηκαν πινακίδες, ολοκληρώθηκε η ονοματοδοσία των οδών, το Κτηματολόγιο στο Παράλιο Άστρος».

Astros News - Arcadia Portal

Ειδήσεις: 
Video: 

Astrosnews - Απολογισμός 2017 της δημοτικής αρχής


3 Σχόλια

Δεν βλέπω τίποτε για την ολοκλήρωση συνδέσεων των σπιτιών με τον βιολογικό στο παράλιο Άστρος! υπαναχώρηση της δημοτικής αρχής;

Πάγιο αίτημα πολλών ετών ΕΙΝΑΙ του κ. Κοκκοτα όπου τυγχάνει να ειναι και πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Πέτρου. ΔΕΝ έχει μεταφερθεί το Κεντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης όρους Παρνωνα & υγροτόπου Μούστου από το Άγιο Πέτρο στον Άγιο Ιωάννη ακόμα. Λειτουργεί ακόμα στον Άγιο Πέτρο και ΕΙΝΑΙ στα σχέδια τα μεταφερθεί επειδή δεν το θέλει ο Κ. Κόκκοτας στον Άγιο Πέτρο. Ιδωμεν ποτε θα γίνει η μεταφορά....

Ποια έργα δεν παραδόθηκαν, εδώ και δεκαετία, ολοκληρωμένα........... το εξής ένα, η συνδέσεις με τον βιολογικό. Αλήθεια ποιος έχει συμφέρον και το καθυστερεί το έργο αυτό; Ονόματα , υπάρχουν; Θα ψάχνει να βρει ψήφο στις επόμενες εκλογές, με το καλαμάκι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.