Πολίτες απέτρεψαν διάρρηξη σε σπίτι στην Τρίπολη

Πολίτες απέτρεψαν διάρρηξη σε σπίτι στην Τρίπολη

Φεβρουάριος 09, 2020 - 11:29
6 σχόλια

Οι γείτονες μιας οικογένειας σε μονοκατοικία στην Τρίπολη, σε γειτονιά στην περιοχή του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου της πόλης, κοντά στο λεγόμενο πηγάδι της Αράπισσας, απέτρεψαν διάρρηξη χθες το απόγευμα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος της περιοχής είδε από το παράθυρό του τρία άτομα να προσπαθούν να μπουν σε αυλή μονοκατοικίας απέναντι από το σπίτι του. Ο άνθρωπος αυτός κάλεσε την Αστυνομία, αλλά και έναν αστυνομικό, ο οποίος διαμένει στην περιοχή, ο οποίος ειδοποίησε την Ασφάλεια αλλά και έναν ακόμα γείτονα και έσπευσε στο σημείο.

Λίγο προτού καταφθάσουν περιπολικά και μοτοσικλέτες του ΑΤ Τρίπολης, ο άνδρας που ειδοποιήθηκε από τον αστυνομικό άκουσε τον ήχο τζαμαρίας που σπάει και άναψε όλα τα φώτα του σπιτιού του, αλλά και της αυλής του. Οι τρεις επίδοξοι διαρρήκτες πρώτα πέρασαν από την αυλή οικίας της οποίας οι ιδιοκτήτες επισκέπτονται σπάνια την Τρίπολη και μετά πέρασαν στο διπλανό σπίτι, οι ιδιοκτήτες του οποίου έλειπαν εκείνη την ώρα, και έσπασαν την τζαμαρία. Αντιλήφθηκαν, όμως, ότι η γειτονιά είχε ξεσηκωθεί και τράπηκαν σε φυγή προς το ΔΑΚ, σύμφωνα με όσα είπε μάρτυρας.

Είναι βέβαιον ότι αν δεν είχαν παρέμβει οι γείτονες, οι διαρρήκτες θα είχαν ολοκληρώσει το έργο τους. Και μάλιστα όχι κάποια προχωρημένη μεταμεσονύκτια ώρα, αλλά το απόγευμα προτού καλά-καλά δύσει ο ήλιος. Ομάδες των δύο ή των τριών και περισσότερων κάποτε ατόμων παρακολουθούν τις κινήσεις ιδιοκτητών μονοκατοικιών και «χτυπάνε» τις ώρες που οι ιδιοκτήτες λείπουν, ιδίως σε γειτονιές όπως η συγκεκριμένη που είναι μάλλον αραιοκατηκημένες.

Η Αστυνομία συνιστά προσοχή στους πολίτες, αλλά και επισημαίνει ότι αν γίνει αντιληπτό εκ μέρους τους κάποιο τέτοιο γεγονός, το σωστό είναι να μην εμπλακούν άμεσα με τους κακοποιούς και να ειδοποιήσουν αμέσως την Άμεση Δράση.

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Μόνο με 2 διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στους καταυλισμούς να τους κανουν μπλε από το ξύλο έτσι μόνο θα συνετιστούν και θα μαζευτούν για κανένα τρίμηνο ,μετά ξανά πάλι κλεψιές και πάλι τα ΜΑΤ

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΆ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΈΡΟΝΤΑΙ Κ ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΘΩΣ Κ ΠΟΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΗΞΗΣ.

Με πιο ψύχραιμες ενέργειες βέβαια οι διαρρήκτες θα είχαν συλληφθεί και δεν θα είχαν διαφύγει...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.