Πού θα λειτουργήσουν νέοι χώροι αναψυχής στις παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Πού θα λειτουργήσουν νέοι χώροι αναψυχής στις παραλίες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Μάιος 27, 2017 - 09:31
0 σχόλια

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη στις 12 Μαΐου 2017 από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Ενέργειας καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης παραλίας και αιγιαλού σε τρίτους από τους Δήμους της χώρας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση (δείτε ΕΔΩ), «Η εν λόγω παραχώρηση γίνεται υπό το πρίσμα της προστασίας των ακτών, και της προστασίας του οικοσυστήματος των παράκτιων ζωνών, με την προϋπόθεση ότι διασφαλίζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υπό παραχώρηση συγκεκριμένου τμήματος του αιγιαλού, παραλίας και δεν παραβλάπτεται η κατά προορισμό χρήση του ως κοινόχρηστου αγαθού».

Στις 24 Μαΐου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας η οποία, σύμφωνα με την ΚΥΑ, πρότεινε στον Δήμο τα δέκα σημεία (δείτε ΕΔΩ) στα οποία θα μπορούσαν να δημοπρατηθούν άδειες παραχώρησης για τη λειτουργία καντινών και χώρων αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουόμενων. Η Οικονομική Επιτροπή πρότεινε τα ακόλουθα δέκα μέρη:

Θέση 1. «ΛΙΜΑΝΑΚΙ ή ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ» στην Τοπική Κοινότητα Ξηροπηγάδου.
α) Τμήμα έκτασης (300) τ.μ., στη θέση «ΛΙΜΑΝΑΚΙ ή ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ» Τ. Κ. Ξηροπηγάδου, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
β) Τμήμα έκτασης (15) τ.μ., στη θέση «ΛΙΜΑΝΑΚΙ ή ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ» Τ. Κ Ξηροπηγάδου, για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας.
Θέση 2. «ΠΑΛΙΟΧΑΝΟ» στην Τοπική Κοινότητα Βερβένων.
α) Τμήμα έκτασης (500) τ.μ., στη θέση «ΠΑΛΙΟΧΑΝΟ» Τ.Κ. Βερβένων, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
β) Τμήμα έκτασης (15) τ.μ., στη θέση «ΠΑΛΙΟΧΑΝΟ» Τ.Κ Βερβένων, για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας.
Θέση 3. «ΑΤΣΙΓΓΑΝΟΣ» στη Τοπική Κοινότητα Παραλίου Άστρους.
α) Τμήμα έκτασης (500) τ.μ., στη θέση «ΑΤΣΙΓΓΑΝΟΣ» Τ.Κ Παρ. Άστρους, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
β) Τμήμα έκτασης (15) τ.μ., στη θέση «ΑΤΣΙΓΓΑΝΟΣ» Τ.Κ Π. Άστρους, για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας.
Θέση 4. «ΚΑΜΙΝΙΑ θΕΣΗ Β» στη Δημοτική Κοινότητα Άστρους.
α) Τμήμα έκτασης (500) τ.μ., στη θέση «ΚΑΜΙΝΙΑ θΕΣΗ Β» Δ.Κ Άστρους, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
β) Τμήμα έκτασης (15) τ.μ., στη θέση «ΚΑΜΙΝΙΑ θΕΣΗ Β» Δ.Κ Άστρους, για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας.
Θέση 5. «ΚΑΜΙΝΙΑ ΘΕΣΗ Γ» στη Δημοτική Κοινότητα Άστρους.
α) Τμήμα έκτασης (500) τ.μ., στη θέση «ΚΑΜΙΝΙΑ ΘΕΣΗ Γ» Δ.Κ. Άστρους, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
β) Τμήμα έκτασης (15) τ.μ., στη θέση «ΚΑΜΙΝΙΑ ΘΕΣΗ Γ» Δ.Κ. Άστρους, για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας.
Θέση 6. «ΠΟΡΤΕΣ» στην Τοπική Κοινότητα Μελιγούς
α) Τμήμα έκτασης (500) τ.μ., στη θέση «ΠΟΡΤΕΣ» Τ.Κ. Μελιγούς, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
β) Τμήμα έκτασης (15) τ.μ., στη θέση «ΠΟΡΤΕΣ» Τ.Κ. Μελιγούς, για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας .
Θέση 7. «ΧΕΡΟΝΗΣΙ» στη Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα.
α) Τμήμα έκτασης (270) τ.μ., στη θέση «ΧΕΡΟΝΗΣΙ» Τ.Κ. Αγίου Ανδρέα, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
β) Τμήμα έκτασης (15) τ.μ., στη θέση «ΧΕΡΟΝΗΣΙ» Τ. Κ. Αγίου Ανδρέα, για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας.
Θέση 8: «ΚΑΜΙΝΙΑ» στη Δημοτική Κοινότητα Άστρους.
Τμήμα έκτασης (500) τ.μ., στην προβολή της επιχείρησης του κ. Δημητρίου Λεμπέση, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
Θέση 9: «ΚΑΜΙΝΙΑ» στην Τοπική Κοινότητα Μελιγούς
Τμήμα έκτασης (500) τ.μ., στην προβολή της επιχείρησης του κ. Ιωάννη Αδάμη, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού
Θέση 10. «ΜΥΛΟΣ» στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Ανδρέα.
Τμήμα έκτασης (200) τ.μ., στη θέση «ΜΥΛΟΣ» Τ.Κ.Αγίου Ανδρέα, για άσκηση δραστηριοτήτων εξυπηρέτησης λουομένων ή αναψυχής του κοινού.
Τμήμα έκτασης (15) τ.μ., στη θέση «ΜΥΛΟΣ» Τ.Κ Αγίου Ανδρέα, για τοποθέτηση τροχήλατης καντίνας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας στις 26 Μαΐου υπεγράφη η διακήρυξη εκμίσθωσης των άνωθεν χώρων από τον δήμαρχο Παναγιώτη Μαντά (δείτε ΕΔΩ), όπου ορίζεται ότι: «Η µισθωτική περίοδος θα αρχίσει από την υπογραφή της σχετικής σύµβασης, που θα πραγµατοποιηθεί µετά την έγκριση του αποτελέσµατος της δηµοπρασίας από τ’ αρµόδια όργανα, και θα λήξει την 31η ∆εκεµβρίου του έτους 2017 ή την 31η ∆εκεµβρίου του έτους 2018 ή την 31η ∆εκεµβρίου του έτους 2019 ανάλογα µε το αποτέλεσµα της δηµοπρασίας σύµφωνα µε τη διαδικασία και τους όρους που διαλαµβάνονται στην ΚΥΑ ∆∆Π0007378/0454ΒΕΞ2017/11.05.2017 (ΦΕΚ 1636/12.05.2017 τεύχος Β΄) των Υπουργών Εσωτερικών-Οικονοµικών-Περιβάλλοντος και Ενέργειας», ενώ καθορίζονται και τα μισθώματα.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στις 6 Ιουνίου, στις 11:00, στα γραφεία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.