Πουλάκης: Καταργείται η προσευχή στα σχολεία

Πουλάκης: Καταργείται η προσευχή στα σχολεία

Σεπτέμβριος 25, 2017 - 09:43
4 σχόλια

O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Κώστας Πουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Βραδυνή της Κυριακής» εστίασε και σε όσα ακούγονται περί κατάργησης της προσευχής στα σχολεία.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Το δημόσιο σχολείο είναι για όλους, επί ίσοις όροις, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων. Το κράτος, σε όλες του τις εκφάνσεις, πρέπει επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά. Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί… “Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών”, που εισάγει –ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο– έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών. Η άσκηση της λατρείας είναι προσωπικό θέμα των παιδιών και των οικογενειών τους. Όχι του σχολείου».

Ειδήσεις: 
Προηγούμενο άρθρο
Κανόνες γλυπτικής

4 Σχόλια

Θα έρθει ο Κούλης που είναι σκληρός Δεξιός και θα επαναφέρει την προσευχή. όπως επανέφερε το θρήσκευμα στις ταυτότητες ο Καραμανλης.

Σκληρός δεξιός ο κ. Κούλης μας; από πότε; πήρε έγκριση για αυτό που λες κ. 16.05, από το συμβούλιο; ξέρεις εσύ..........

Άραγε όλοι αυτοί οι θρήσκοι γονείς που αντιδρούν τόσο έντονα για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, τα πάνε τα παιδιά τους στα κατηχητικά; Γιατί γι'αυτό το λόγο υπάρχουν!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.