Πρόγραμμα για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών

Πρόγραμμα για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών

Ιούλιος 20, 2017 - 15:38
0 σχόλια

Την κατάρτιση προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται από το άρθρο 51 του ν. 1892/1990 και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών, αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 10.000 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55 έως 67 ετών.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Για τη διευκόλυνση των πολιτών και προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους, αναφορικά με τα ζητήματα που ανέκυψαν με τα ανασφάλιστα οχήματα, επισημαίνονται οι ακόλουθες κύριες αιτίες που δημιουργούν τις εσφαλμένες καταχωρήσεις στις βάσεις δεδομένων των συναρμόδιων υπουργείων, όπως αυτές προκύπτουν από την μέχρι σήμερα προσέλευση των ενδιαφερομένων στις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Περιπτώσεις που αναφέρονται είναι: οριστικής διαγραφής του οχήματος λόγω ανακύκλωσής του με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη, οριστικής διαγραφής του οχήματος λόγω ανακύκλωσής του με παρέμβαση του οικείου Δήμου, μεταβίβασης του οχήματος, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ των ενδιαφερομένων πολιτών (πωλητή – αγοραστή) αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ 5,4% ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΝ ΜΑΙΟ

Μεγάλη αύξηση 5,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 4,2%. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής σημείωσε αύξηση 5,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016, έναντι αύξησης 3,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 με το 2015.

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 1.295 ΑΝΕΡΓΩΝ, ΗΛΙΚΙΑΣ 25-29 ΕΤΩΝ

Ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 15:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τις επιχειρήσεις και, γενικά, εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την απασχόληση σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, συνολικά 1.295 ανέργων νέων, ηλικίας 25-29 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Δημόσια Πρόσκληση Νο9/2016 και Δημόσια Πρόσκληση Νο8/2016 του ΟΑΕΔ). Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερόμενων ιδιωτικών επιχειρήσεων, επιτηδευματιών, φορέων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα, γίνεται ηλεκτρονικά, μόνο μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΜΕΧΡΙ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 4.412 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταρτίστηκε ο προσωρινός κατάλογος δυνητικών δικαιούχων της δράσης: «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του ΕΣΠΑ 2014 - 2020 με 4.412 επιλέξιμα επιχειρηματικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 256.773.285,76 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν 9.577 υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 511.375.410,94 ευρώ. Για τις αιτήσεις χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, θα πρέπει το αργότερο έως την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.