Πρόληψη ενόψει χειμερινής περιόδου στην Αρκαδία (vid)

Πρόληψη ενόψει χειμερινής περιόδου στην Αρκαδία (vid)

Οκτώβριος 13, 2015 - 09:17
0 σχόλια

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο κεντρικό κατάστημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αρκαδίας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αρκαδίας Γιαννακούρα Ευάγγελου παρουσία του Εντεταλμένου Σύμβουλου πολιτικής προστασίας Γιώργου Ρουμελιώτη με θέμα την αποτίμηση-αξιολόγηση της φετινής θερινής αντιπυρικής περιόδου και την προετοιμασία των δράσεων των φορέων για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Παρόντες στη συνεδρίαση και εντεταλμένοι σύμβουλοι πολιτικής προστασίας των δήμων της Αρκαδίας. Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στη θερινή περίοδο που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με απόλυτη επιτυχία τις φωτιές με συνεργασία και συντονισμό όλων των φορέων. Κάνοντας έναν απολογισμό της θερινής περιόδου ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι ήταν μία καλή χρονιά για την Αρκαδία χωρίς πολλές φωτιές και μεγάλα προβλήματα, χωρίς να θρηνήσουμε θύματα και δασικές εκτάσεις. Ενώ πιστεύει ότι και τον χειμώνα που έρχεται ότι η ΠΕ Αρκαδίας είναι έτοιμη και με εμπειρία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που ίσως φέρουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρίπολης Λαρέζος Θεόδωρος αναφέρθηκε κι αυτός στην πολύ καλή συνεργασία και στον καλό συντονισμό όλων των φορέων κατά τη θερινή περίοδο, ενώ και αυτός μίλησε για μία καλή θερινή περίοδο χωρίς πολλά προβλήματα. Όσον αφορά στο χειμώνα τόνισε ότι πρέπει όλοι οι φορείς να είναι σε συνεργασία και συνεννόηση για να είναι δίπλα στους πολίτες όταν χρειαστεί.

Ο κ. Γκίκας από την Αστυνομία δήλωσε ότι η Αστυνομία είναι έτοιμη για τον χειμώνα με προσωπικό και οχήματα, ώστε να ανταπεξέλθουν σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στην ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες που θα πρέπει να διαφυλαχθούν, αυτό είναι το Α και το Ω.  Τόνισε ότι για να αποφευχθούν πλημμύρες θα πρέπει να καθαριστούν ρέματα, ποτάμια, καταβόθρες. Με τη φύση δεν μπορεί να τα βάλει κανένας και συνήθως εκδικείται και πολλές φορές από λάθη δικά μας, τόνισε, πρέπει να παρακολουθούμε από κοντά τις εντολές της Πολιτικής Προστασίας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Πρόληψη ενόψει χειμερινής περιόδου στην Αρκαδία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.