Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η περιφορά Επιταφίων της Τρίπολης (pics,vid)

Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η περιφορά Επιταφίων της Τρίπολης (pics,vid)

Απρίλιος 29, 2016 - 22:47
0 σχόλια

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών οι οποίοι συνέρεαν από ολόκληρη την πόλη της Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή η περιφορά των Επιταφίων των ενοριών της Τρίπολης στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου.

Η περιφορά ξεκίνησε με τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου και ακολούθησαν οι άλλοι επιτάφιοι των ενοριών της πόλης. Οι πιστοί, μικροί και μεγάλοι, παρακολούθησαν την περιφορά των επιταφίων κρατώντας κεριά στα χέρια και με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα.

«Η ζωή εν τάφω κατετέθης Χριστέ...» ακούστηκε από τους ψάλτες και τις χορωδίες που συνόδευαν τους επιταφίους, ενώ ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών. Φυσικά οι χορωδίες της Τρίπολης, Χορωδία “Ορφέας” και Χορωδία Τρίπολης «έντυσαν» την καταπληκτική αυτή βραδιά με ύμνους της Μ. Παρασκευής.

Το βράδυ της Παρασκευής η πλατεία Αγίου Βασιλείου γίνεται το κέντρο του ενδιαφέροντος ολόκληρης της Τρίπολης αλλά και των γύρω περιοχών καθώς όλοι οι επιτάφιοι της Τρίπολης περνούν επιβλητικά από την κυκλική πλατεία μαγνητίζοντας τα βλέμματα του κόσμου ο οποίος παρακολουθεί στωικά τη θρησκευτική αυτή τελετή.

Ακολουθεί βίντεο

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Περιφορά Επιταφίων στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.