Σκακιστικός Σύλλογος Τρίπολης: 4 κύπελλα και 8 μετάλλια στο Περιφερειακό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι

Σκακιστικός Σύλλογος Τρίπολης: 4 κύπελλα και 8 μετάλλια στο Περιφερειακό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι

Μάρτιος 19, 2019 - 08:42
0 σχόλια

Με την συμμετοχή 212 μαθητών απ’ όλη την Περιφέρεια  Πελοποννήσου ολοκληρώθηκε  την Κυριακή 17/3/2019  το 31ο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΕΣΣΠΕΠ).

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την ΕΣΣΠΕΠ και το Σκακιστικό Σωματείο της Κορίνθου “Αργοναύτης” στο 4ο ΓΕΛ Κορίνθου, αφορά τους προκριματικούς αγώνες του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος και συνέδραμαν στην διεξαγωγή του παράγοντες πολλών Σκακιστικών σωματείων της ΕΣΣΠΕΠ. 

Από τα σχολεία του Δήμου Τρίπολης πήραν μέρος 15 μαθητές
οι οποίοι συνοδευόμενοι από γονείς, παράγοντες και τον προπονητή του Σκακιστικού Συλλόγου Τρίπολης όπου παρακολουθούν μαθήματα, κατάφεραν να διακριθούν και ορισμένοι να πάρουν απευθείας πρόκριση για το Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα. Αναλυτικά  και με σειρά τάξεων εχουμε: 

Νήπια: 1ος Καραφωτιάς Μιχάλης (νηπιαγωγείο Τεγέας) και 2ος Αθανασόπουλος Αλέξανδρος 7ο Τρίπολης.
Β' Δημοτικού: Τουλούμη Δήμητρα (9ο Δημοτικό) 2η θέση γενικής κατάταξης και 1ο κορίτσι. 
Γ' Δημοτικού: 1ος Ματθαιόπουλος Γιώργος (12ο Δημοτικό)  ενώ 4ος ήρθε ο Καραφωτιάς Νικόλας (9ο Δημοτικό) σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική τάξη.
Β' Γυμνασίου: Μπουρνάκας Ιάσων 1ος γενικής (1ο Τρίπολης) και Τουλούμη Κωνσταντίνα 1ο κορίτσι (3ο Γυμνάσιο).
Λύκεια: Μπουρνάκας Βλάσσιος 1ος γενικής (1ο Τρίπολης).

Οι αγώνες έγιναν σε  Ελβετικό Σύστημα 5 ή 7 γύρων, με χρόνο 10 λεπτών( Rapid) για την ολοκλήρωση  του αγώνα, και προσαύξηση 5 δευτ/των ανά κίνηση.
Η συνολική εμφάνιση της αποστολής ήταν ιδιαίτερα θετική αφού οι μαθητές μας κατάφεραν να πάρουν 4 κύπελλα και 8 μετάλλια (6 χρυσά,2 ασημένια), σε ένα  ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Τουρνουά.

Οι συμμετοχές από την πόλη μας αλλά και οι επιτυχίες ήταν πιο πολλές από πέρυσι, κάτι που δείχνει ότι το άθλημα αυτό διαδίδεται και καλλιεργείται σταθερά στην πόλη μας. Να σημειωθεί ότι όλες οι συμμετοχές από την Τρίπολη, αφορούσαν  μαθητές ή αθλητές του Σκακιστικού Συλλόγου Τρίπολης- Αθλητικό Σωματείο. Το Δ.Σ του Συλλόγου συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και αθλητές και ενημερώνει ότι οι προπονήσεις θα ενταθούν εν' όψη του Ατομικού Πρωταθλήματος ΕΣΣΠΕΠ που θα διοργανωθεί στην Τρίπολη τον Απρίλιο αλλά και του Ομαδικού πρωταθλήματος ΕΣΣΠΕΠ που θα συμμετάσχουμε τον Μάιο.

Δελτίο Τύπου Σκακιστικού Συλλόγου Τρίπολης-Αθλητικό Σωματείο.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.