Το Σωματείο Εργαζομένων Αρκαδίας για τη Νύχτα Shock Price

Το Σωματείο Εργαζομένων Αρκαδίας για τη Νύχτα Shock Price

Σεπτέμβριος 02, 2019 - 08:02
4 σχόλια

Οι λεγόμενες "Λευκές Νύχτες", το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, δεν "τόνωσαν την αγορά", δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς, δεν σώθηκε κανένα μικρομάγαζο από το "λουκέτο". Η παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, με όποια μορφή, οδηγεί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, μας αφαιρεί ακόμη περισσότερα δικαιώματα, περιορίζει τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε για μας και τις οικογένειές μας. Μακροπρόθεσμα με την πλήρη απελευθέρωση θα οδηγήσουν στο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων που δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Η πλήρης διάλυση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας αποτελεί βασική επιδίωξη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο του Εμπορίου και όχι μόνο. Κάνουν τα πάντα για να καταργηθεί κάθε "εμπόδιο", όπως ονομάζουν τα δικαιώματά μας, στην ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της κερδοφορίας τους. Γι' αυτό προσπαθούν να καταργήσουν με κάθε τρόπο την κυριακάτικη αργία και το ωράριο καταστημάτων. Ενορχηστρωτές βέβαια της επίθεσης είναι όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, πατώντας πάνω στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στις "βέλτιστες πρακτικές" της που εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή είναι η μετά μνημονίων εποχή και οι νέες καλές δουλειές που φέρνει η ανάπτυξη

Η νέα δημοτική αρχή πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη με κύριο μέλημά της τη βιτρίνα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων. Όσα event τέτοιου τύπου κι αν κάνουν, οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι, όχι μόνο δεν σώζονται, αλλά αντίθετα ανοίγουν κερκόπορτες για νέα χειρότερα μέτρα εις βάρος τους.

Για το ότι στα εμπορικά καταστήματα μειώνεται ο αριθμός των πελατών δεν φταίει ότι δεν αρκεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά ότι οι τσέπες του κόσμου είναι άδειες από λεφτά και προσπαθούν να ικανοποιήσουν κυρίως τις βασικές τους ανάγκες. Σε αυτή την κατάσταση οδήγησε η αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα αν χαρακτηρίζονταν δεξιές, κεντρώες, αριστερές, φιλελεύθερες.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Κανένας εμποροϋπάλληλος δεν υποχρεούται από κανένα νόμο να δουλέψει πέραν του κανονικού ωραρίου του και μέχρι τα ξημερώματα, πόσο μάλλον που αρκετοί από μας θα δουλεύουν από τις 9 το πρωί μέχρι τα ξημερώματα και μετά θα πρέπει να προετοιμάσουν το κατάστημα για να λειτουργήσει την επόμενη μέρα.

Διεκδικούμε:

  • Η επιθεώρηση εργασίας να προχωρήσει σε ελέγχους με σκοπό να διαπιστώσει αν τηρούνται τα ωράρια και οι συμβάσεις εργασίας.
  • Να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης 12ωρο, των εργαζομένων ανάμεσα στις βάρδιές τους.
  • Όχι τζάμπα δουλεία τη "Λευκή νύχτα"! Απαιτούμε, οι ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου να πληρωθούν ως υπερωριακές και νυχτερινές!
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. 8ωρο 5ημερο 40ωρο!

Άμεση κατάργηση του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Κατοχύρωση της υποχρεωτικής κυριακάτικης αργίας χωρίς καμία εξαίρεση με νόμο από την κυβέρνηση!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Α.Ε. Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Tags: 

4 Σχόλια

Τα αυτονόητα..κι όμως κάποιοι θα βρεθούν να χλευάσουν , αποθεώνοντας παράλληλα τις λευκές νύχτες!! Πρωτοπορία...στην εκμετάλλευση των ανθρώπων

Για να ανέβει ο τζίρος από τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες εκπτώσεις (μεγαλύτερες του 50%) ώστε να δελεαστει κάποιος που δεν σκόπευε να αγοράσει. Με τις προσφορές που γίνονται που στην πλειοψηφία είναι ίδιες η μικρότερες από τις εκπτώσεις, αυτό που γίνεται είναι να νεκρώνει η αγορά λίγες μέρες πριν το shock price και όλοι να περιμένουν εκείνη τη νύχτα. Οι μόνοι που κερδίζουν πραγματικά είναι οι καφετέριες του κέντρου κ τα εστιατόρια. Όταν περάσει η μόδα, αυτό το έθιμο θα αποτύχει Εκτός και αν οι καταστηματάρχες αποφασίσουν να κάνουν πραγματικές προσφορές σοκ.

Νύχτα shock price με εκπτώσεις μόνο στα σουβλάκια, γιατί οι υπόλοιποι μόνο shock και όχι price

Ο αγοραστής ,ο πολίτης , πως θα τονώσει τα οικονομικά του για να έχει αγοραστική ικανότητα;Το πρόβλημα δεν είναι η λευκή, η μαύρη , ή άσπρη νύχτα ή η Κυριακή να είναι ανοικτά τα καταστήματα, αλλά η έλλειψη χρήματος.Όταν τα τελευταία χρόνια έχει εξανεμιστεί το 35% της αγοραστικής ικανότητας λόγω περικοπών , τι περιμένετε ; Θαύματα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.