Στην Ολομέλεια η συζήτηση για την εμπλοκή Καμμένου στην υπόθεση του «Noor 1»

Στην Ολομέλεια η συζήτηση για την εμπλοκή Καμμένου στην υπόθεση του «Noor 1»

Σεπτέμβριος 25, 2017 - 09:12
0 σχόλια

Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία τον περασμένο Ιούλιο, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο «Noor 1».

Η συζήτηση επί της προτάσεως της ΝΔ θα ξεκινήσει μετά τις 11.00. Θα μιλήσουν αρχικά 8 εισηγητές από τα κόμματα και ένας ανεξάρτητος βουλευτής. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενιαίος κατάλογος ομιλητών, κατ' αναλογία της δύναμης των κομμάτων, ενώ τον λόγο θα λάβουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν, και θα μιλήσουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και Δ. Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. H απόφαση της Oλoμέλειας της Boυλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτρoπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων, η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των βουλευτών.

Σημειωτέον ότι η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Πειραιά με αφορμή τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθύμιου Γιαννουσάκη ότι δέχθηκε πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και από άλλα πρόσωπα για να εμπλέξει στην υπόθεση του «Noor1» τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη ολοκληρώθηκε και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος κατέληξε σε πόρισμα σύμφωνα με το οποίο δεν προέκυψαν ευθύνες για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές προκειμένου να πάρει κατάθεση όπως και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Ευθύνες εμπλοκής στην υπόθεση των πιέσεων κατά Γιαννουσάκη δεν προέκυψαν και κατά εκείνων των προσώπων που κατονόμασε ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού ο δημοσιογράφος και επικεφαλής της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης. Αντίθετα για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος εχει καταγγελθεί για άσκηση πιέσεων, ο εισαγγελέας εφετών, απέστειλε τη δικογραφία για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που κατά το νόμο είναι αρμόδιο για την περίπτωση Χριστοφορίδη, ως υπηρετούντος στο Λιμενικό Σώμα.

Επίσης η δικογραφία διαβιβάστηκε αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα.

Σε ό,τι αφορά τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο ο εισαγγελέας εφετών δεν έχει αρμοδιότητα, όπως προβλέπεται από το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα και για το λόγο αυτό η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ειδήσεις: 
Προηγούμενο άρθρο
Η ρύπανση του Τάνου (pics)
Επόμενο άρθρο
Κανόνες γλυπτικής

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.