Στην Τρίπολη το επιχειρησιακό κέντρο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών της Περιφέρειας Πελοποννήσου (pics,vid)

Στην Τρίπολη το επιχειρησιακό κέντρο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών της Περιφέρειας Πελοποννήσου (pics,vid)

Φεβρουάριος 13, 2020 - 17:40
1 σχόλια

Στην Τρίπολη υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) Στέφανο Κολοκούρη, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Νίκας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος της συνάντησης, μίλησε για την μεγάλη χαρά του να συναντά τον Γενικό, ανακοινώνοντας ότι άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία του επιχειρησιακού κέντρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Στην συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για τον νέο νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών και αφορά στην αναδιάρθρωση της πολιτικής προστασίας και αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για την θωράκιση της Πελοποννήσου από τους κινδύνους που εγκυμονούν ακραία καιρικά φαινόμενα και γενικότερα η κλιματική αλλαγή.

Ένα από τα βασικά σημεία του νέου νόμου είναι η δημιουργία κάθετης δομής για όλους τους κύκλους διαχείρισης καταστροφών, με έναν Εθνικό Διοικητή, 13 Περιφερειακούς Συντονιστές και 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Κέντρα, που θα διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και προηγμένα συστήματα επικοινωνίας ώστε να διασφαλίζουν τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται η δυνατότητα πρόληψης φυσικής καταστροφής, με τη δυνατότητα κήρυξης περιοχών σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης λόγω επαπειλούμενου κινδύνου.

Το μεγάλο πρόβλημα της πολιτικής προστασίας δεν είναι το ποιος κάνει τι, αλλά είναι το ποιος παρατηρεί την ώρα της κρίσης, ότι αυτός που πρέπει να κάνει κάτι, το κάνει την ώρα που πρέπει και με τις διαδικασίες που πρέπει

Τέλος, ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) κ.  Στέφανος Κολοκούρης είπε ότι η υπηρεσία του προχωρά συντεταγμένη,  ευθυγραμμισμένη για να φέρει δικαιοσύνη και αξιοκρατία και να εφαρμόσει σεβασμό και πειθαρχία.

Καθημερινά το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε πόλεμο

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στην Τρίπολη το επιχειρησιακό κέντρο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Νίκα μέσα στο κοφίνι που έδωσες στον κυριουλη μηπως ήταν αυγά; με το θέμα των μεταναστών δεν φτάνουμε 50 τέτοια κοφίνια με αυγά θα φας περισσότερα. Θυμήσου το. Για να μην λες ότι δεν σου είπα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.