Στην Τρίπολη η εντυπωσιακή έκθεση του CERN (pics,vid)

Στην Τρίπολη η εντυπωσιακή έκθεση του CERN (pics,vid)

Οκτώβριος 05, 2015 - 20:14
4 σχόλια

Τα εγκαίνια της έκθεσης του CERN "Επιταχύνοντας την Επιστήμη" πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Η έκθεση, που ήρθε στην πόλη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Δήμο Τριπόλεως, θα είναι ανοιχτή μέχρι και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να βαδίσουν σε μια αναπαράσταση του τούνελ του μεγάλου επιταχυντή αδρονίων LHC και να πληροφορηθούν διαδραστικά τι γίνεται στα μεγάλα πειράματα του αιώνα που δίνουν απάντηση σε ερωτήματα της δημιουργίας του Σύμπαντος.

Τις πρωινές ώρες την έκθεση θα επισκέπτονται σχολικές μονάδες, ενώ από τις 2 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Για τη διευκόλυνση του κοινού σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα είναι παρόντες ειδικά εκπαιδευμένοι ξεναγοί. Η είσοδος στην Έκθεση είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή έκθεση, που μας φέρνει κοντά στην τεχνολογία και σε όσα θαυμαστά συμβαίνουν στο μεγάλο αυτό ερευνητικό κέντρο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον χαιρετισμό του Πρύτανη Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνου Μασσέλου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Δημάρχου Τρίπολης Δημητρίου Παυλή, καθώς και πλάνα από την έκθεση.

Ακολούθησαν ομιλία για τη δημιουργία της μάζας στο αρχέγονο Σύμπαν»από τον κ. Γ. Ηλιόπουλο, Ακαδημαϊκός, καθηγητής της Θεωρητικής Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων, «Το CERN στην πρωτοπορία της Έρευνας-Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης», από την ομότημη καθηγήτρια Θ. Παπαδοπούλου, μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσο, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με εντυπώσεις από σπουδαστές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εργάστηκαν στο CERN, Τζένη Ρόμπα, Πάνος Σαμαρτζής, Αγγελική Σπηλιωτοπούλου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Στην Τρίπολη η εντυπωσιακή έκθεση του CERN


4 Σχόλια

Η εκκλησιαστική άποψη για το "Σωματίδιο του Θεού" εκφράζεται από την παρουσία των χριστιανονεοδημοκρατών στις πρώτες θέσεις;

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΛΕΣ ΜΑΚΑΚΙΕΣ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΗΣΑΝ ΠΑΝΑΣΧΕΤΟΙ . ΕΞ ΑΛΛΟΥ, ΜΟΝΟ ΒΛΑΧΟΙ ΣΗΚΟΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΣ "ΣΥΓΓΝΩΜΗ" ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΟΥΜ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ! ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΕΥΟΥΝΕ, ΦΤΑΙΜΕ.!

Ως μέλος της ομάδας που το έστησε όλο αυτό και ως ξεναγός στην συγκεκριμένη εκδήλωση παρατήρησα ότι Δήμαρχος και Πρύτανης και Περιφερειάρχης ήλθαν απλά να καπηλευτούν όπως συνηθίζεται αυτά που πραγματικοί επιστήμονες ανακάλυψαν! Και δεν είχα την απαίτηση να μείνει ο Δήμαρχος που θα έπρεπε να την έχω αφού διαφημίζει την πόλη του ΤΖΑΜΠΑ αλλά περίμενα έστω από τον Πρύτανη να είναι εκεί όλη την ώρα. Αντιθέτως ήταν εκεί όσο κράτησε η ομιλία του Κου Ηλιόπουλου και στο διάλειμμα από έκανε δημόσιες σχέσεις έφυγε και ήλθε όταν τελείωσε σχεδόν...Αυτός που θεωρούνται και καθηγητής στο πανεπίστημιο στην Τρίπολη.. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό αλλά είχα την ελπίδα να διαψευστώ Γιατί εγώ και καμία 50ρια ακόμα μαλάκες φοιτητές και εκπαιδευτικοί καθήσαμε το στήσαμε, θα κάνουμε απο 1 έως 6ωρες βάρδιες ο καθένας μας χωρίς φράγκο αφήνοντας στην άκρη υποχρεώσεις από τη σχολή μας. Την επόμενη φορά δε θα ήθελα να είναι εκεί τέτοιοι άνθρωποι αλλά άνθρωποι φιλομαθείς που ήλθαν είτε ξέροντας 5 πράγματα που ήθελαν να τα εμπλουτίσουν είτε να μάθουν πράγματα είτε απλά να σεβαστούν τον κόπο όλων όσων ήλθαν. Στο ΠΑΠΕΛ είναι άνθρωποι που αγαπάνε αυτό που κάνουν αλλά σε αυτούς δε με αφήνει ο ίδιος ο πρύτανης να τον συμπεριλάβω.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.