Στο υπουργείο Εσωτερικών Τατούλης και οι δήμαρχοι της Περιφέρειας

Στο υπουργείο Εσωτερικών Τατούλης και οι δήμαρχοι της Περιφέρειας

Μάιος 25, 2015 - 13:44
0 σχόλια

H διαχείριση των απορριμμάτων συνεχίζει να μένει στο προσκήνιο για τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τις συναντήσεις των δημοτικών αρχών με τον υπουργό να πυκνώνουν. Την Δευτέρα 25 Μαΐου στις 12:30 ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνης δέχθηκε στο γραφείο του τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακόμη, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο κ.Παναγιωτόπουλος, που ασκεί καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά και ειδικοί συνεργάτες και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ. Η συνάντηση αφορούσε στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την επιστολή που έλαβαν οι προσκεκλημένοι, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα των απορριμμάτων και οι κινήσεις στις οποίες οι δήμαρχοι της Πελοποννήσου έχουν προβεί, αλλά και τις αποφάσεις που έχουν εκτελέσει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το κλείσιμο των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας την Παρασκευή 22 Μαΐου έθεσε στα μέλη τον ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει κάνει σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων σε συνδυασμό με τη δημοπράτηση του ανοιχτού διαγωνισμού και την απόφαση ανάθεσης της προσωρινής διαχείρισης μέχρι της εγκατάστασης του αναδόχου.Ο κ. Μαντάς επιδιώκει να γίνει πρωτοπόρος ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, με σημαντικά βήματα προόδου σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Να αναφέρουμε ότι ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας έθεσε τα βασικά ζητήματα για την προσέγγιση της μελέτης της διαχείρισης των απορριμμάτων. Μεταξύ αυτών είναι η υπηρεσία αποκομιδής, η ανακύκλωση υλικών και η διαλογή στην πηγή.

Οι δήμοι της Περιφέρειας θα παρουσιάσουν την πορεία και την πρόοδο που έχουν σημειώσει έως αυτή τη στιγμή, προκειμένου να καθοριστεί η πορεία που θα ακολουθήσει για την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων, που είναι ένα αγκάθι για ολόκληρη την Περιφέρεια.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.