Στοχευμένες έρευνες και συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων

Στοχευμένες έρευνες και συλλήψεις για πορνογραφία ανηλίκων

Ιούλιος 02, 2015 - 14:35
0 σχόλια

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήχθησαν στοχευμένες έρευνες, με την κωδική ονομασία «RINA»

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διεξαγωγής στοχευμένης έρευνας με την κωδική ονομασία «RINA», σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκε σχετική υπόθεση. Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 38 ετών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος ακόμα τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 24, 30, 37 και 50 ετών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Συγκεκριμένα, ο διαδικτυακός έλεγχος επικεντρώθηκε στην καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών ατόμων, που κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων.

Από τον έλεγχο προέκυψαν εφτά (7) ηλεκτρονικά ίχνη, που αντιστοιχούσαν σε έξι (6) χρήστες εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συγκεκριμένα σε συνδρομητές εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης. Εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, προς διακρίβωση των διαχειριστών - κατόχων των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών.

Κατά το χρονικό διάστημα από 18 μέχρι και 25 Ιουνίου 2015 διεξήχθησαν νομότυπες έρευνες σε περιοχές των Νομών Πέλλας, Μαγνησίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής και Θεσσαλονίκης στις οικίες των έξι (6) εμπλεκομένων.

Από τις  έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο (2) φορητοί Η/Υ
Έξι (6) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι
Ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι σχηματισθείσες για την υπόθεση δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθούν αρμοδίως.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

 

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.