Στον Πλάτανο φτιάχνουν συκαράκια «αρέντιγα» (pics)

Στον Πλάτανο φτιάχνουν συκαράκια «αρέντιγα» (pics)

Σεπτέμβριος 16, 2018 - 21:02
0 σχόλια

Αδόκιμα τα ελληνικά του τίτλου μας, αλλά ας μας συγχωρεθούν. Το «αρέντιγο» συκαράκι, δηλαδή το σύκο που δεν έχει ρέντι, το χωρίς χημικές ουσίες μεγαλωμένο, έχει την τιμητική του αυτόν τον καιρό στο μικρό μαγικό χωριό της Βόρειας Κυνουρίας.

Οι φωτογραφίες από τη σελίδα Platanos Kynourias στο Facebook.

Εμείς δίνουμε μια συνταγή για την παρασκευή αυτού του νόστιμου και υγιεινού σνακ, που θεωρείται στις μέρες μας υπερ-τροφή. Ξερό συκαράκι με γέμιση φρέσκο καρύδι και... θα μας θυμηθείτε!

Σύκα
Φύλλα δάφνης ή βασιλικού
 
Εκτέλεση:
1. Απλώνουμε τα σύκα με την φλούδα επάνω σε μια σχάρα ή σε ψάθινο πλέγμα και τα σκεπάζουμε με ένα τούλι ή τουλπάνι για τα έντομα.
2. Τα αφήνουμε για 7-10 ημέρες στον ήλιο μέχρι να στεγνώσουν καλά. Προσοχή τα γυρνάμε καθημερινά.
3. Τοποθετούμε τα σύκα σε ένα ταψί. Ανάβουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς και βάζουμε το ταψί με τα σύκα και φουρνίζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς – αυτό τα προφυλάσσει από το σκουλήκι και τα κάνει και νοστιμότερα.
4. Όταν κρυώσουν, όχι εντελώς, παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα λαδόκολλα. Τοποθετούμε τα σύκα και κάθε δυο σειρές τα πατάμε ελαφρά ώστε να κολλήσουν. Προσθέτουμε και τα φύλλα δάφνης.
5. Όταν γεμίσουμε το μπολ κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα.
6. Βάζουμε το μπολ σε μια πάνινη τσάντα ή ακόμα και σε μπολ που να κλείνει καλά. Έτσι τα διατηρούμε μαλακά και μακριά από τις πεταλούδες που κάνουν το σκουλήκι.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.