Στους ρυθμούς της «μαύρης Παρασκευής» η αγορά της Τρίπολης

Στους ρυθμούς της «μαύρης Παρασκευής» η αγορά της Τρίπολης

Νοέμβριος 24, 2017 - 17:26
3 σχόλια

Αυξάνονται οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν εφέτος στο θεσμό της Black Friday με πολλές από αυτές να έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούν προϊόντα σε προσφορές κι άλλες να προαναγγέλλουν τα προϊόντα και τις εκπτώσεις που θα κάνουν.

Η Βlack Friday στην Ελλάδα μετράει μόλις τρία χρόνια ζωής. Την ξεκίνησε το 2015 το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen Athens, αξιοποιώντας το γεγονός ότι σημαντικό μέρος των επισκεπτών του είναι τουρίστες.

Τον πρώτο χρόνο συμμετείχαν κυρίως μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και brands, αλλά φέτος φαίνεται ότι θα ενεργοποιηθούν και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Στην Τρίπολη από νωρίς το πρωί τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών είχαν την τιμητική τους, σε καμία περίπτωση όμως δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο ουρές καταναλωτών να περιμένουν στην είσοδο των καταστημάτων, όπως συμβαίνει σε άλλες μεγαλύτερες πόλεις. 

Τα κινητά τηλέφωνα και οι τηλεοράσεις έφευγαν σαν ζεστά κουλούρια. Αρκετές ήταν και οι πωλήσεις στα αξεσουάρ και στις παιχνιδομηχανές δεδομένου ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και πολλοί κάνουν αγορές για δώρα.
Οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα ξεκινούσαν από -20% σε επιλεγμένα είδη και σε λίγες περιπτώσεις έφταναν και το 80%, σε ακόμα μικρότερο αριθμό ειδών.

Σίγουρα η «μαύρη Παρασκευή» αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη σε τζίρο, από μια συνηθισμένη Παρασκευή καθώς ακόμα υπάρχουν και οι επιφυλακτικοί που δεν κατάφεραν να έχουν αρκετά προϊόντα για να διαθέσουν στους καταναλωτές.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απέστειλε εγκύκλιο προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της, ώστε να πραγματοποιηθεί πανελλαδικά το έθιμο και να καθιερωθεί σταδιακά. Όμως δεν φαίνεται να υπάρχουν μεταβολές στο ωράριο.
 


3 Σχόλια

Το πραγματικά μείζον είναι η κατάντια στην οποία έχει έλθει η Ελληνική Κοινωνία και η προβολή αυτής της κατάντιας για… εμπέδωση. Την ώρα που οι Έλληνες αυτοκτονούν και άλλοι μεταναστεύουν λόγω κρίσεως, η νεολαία μας στοιβάζεται στις ουρές για να προσκυνήσει τον καταναλωτισμό, με τις εικόνες και τα βίντεο να λειτουργούν ως αποδεικτικά στοιχεία για την παρακμή.

μεγαλυτερη απατη απο τη Black δεν υπαρχει,μας τα εκαναν τσουρεκια τα πολυκαταστηματα με τις μεγαλες εκπτωσεις της μερας,και οταν επισκευτηκα το μοναδικο καταστημα αλυσιδας που εχουμε εδω τριπολη,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ σε προσφορα-εκπτωση (ουτε 5 ευρω ) στο ειδος που με ενδιεφερε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! το ιδιο διαβασα επαθαν και πολλοι αλλοι ανα την ελλαδα με διαφορες αναρτησεις τους

Για ποια αγορά στη Τρίπολη αναφερεστε????? Δεν υπάρχει.....ουτε προσφορά....ούτε ζήτηση...(πλην ελαχιστων εξαιρεσεων..)

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.