Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας: Δεν πρέπει να απεμπολήσουμε το δικαίωμα διαχείρισης του λιγνίτη

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Αρκαδίας: Δεν πρέπει να απεμπολήσουμε το δικαίωμα διαχείρισης του λιγνίτη

Νοέμβριος 08, 2019 - 15:45
0 σχόλια

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας, στη συνεδρίασή του στις 29/10/2019, με απόφασή του συμπαραστέκεται στον αγώνα που, με ψήφισμά του, κήρυξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαλόπολης, στην εξαγγελία του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικήςενέργειας της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και του λιγνιτικού πεδίου της Μεγαλόπολης.

Είναι γνωστή η συμβολή της λειτουργίας των μονάδων στην οικονομία τόσο της περιοχής της Μεγαλόπολης όσο και ευρύτερα της Αρκαδίας αλλά και όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Θεωρούμε ότι με το πρόσχημα της περιβαλλοντικής προστασίας, την οποία εξάλλου όλοι υπερασπιζόμαστε και συντασσόμαστε με τη λήψη κάθε επιπλέον αναγκαίου μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση, δεν πρέπει να απεμπολήσουμε το δικαίωμα της αξιοποίησης και διαχείρισης του λιγνίτη, ένα τοπικό θησαυρό πουγια χρόνια συνεισφέρει στην διασφάλιση της επιβίωσης της τοπικής μας κοινωνίας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Καλούμε την Κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις αποφάσεις και να σταθμίσουν τις συνέπειες που μακροπρόθεσμα θα επιφέρουν στην περιοχής μας και θα οριοθετήσουν την αναπτυξιακή της πορεία στο μέλλον.

Η Γενική Γραμματέας                    Ο Πρόεδρος
Βικτωρία Πουλημένου                Αγησίλαος Μαρίνης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.