Συμμετοχή - συμβολή στην ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου και βιβλιοθήκης Νεστάνης

Συμμετοχή - συμβολή στην ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου και βιβλιοθήκης Νεστάνης

Απρίλιος 22, 2019 - 16:42
0 σχόλια

Ένα σημαντικό βήμα κάνει ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια καταγραφής και διάσωσης του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης του χωριού μας , με την απόφασή του να ιδρύσει Λαογραφικό Μουσείο και Βιβλιοθήκη στους χώρους του «ΜΕΓΑΡΟΥ ΓΚΛΙΝΟΥ».

Η Νεστάνη είναι μια κωμόπολη με πλούσιο μωσαϊκό παράδοσης. Η Λαογραφία είναι σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού, και μιας μικρής κοινωνίας . Καθετί που μπορεί να αφορά στον Υλικό βίο και την Λαϊκή δημιουργία αλλά και τον Πνευματικό και Κοινωνικό βίο του παρελθόντος μας, συνιστά την ιστορία μας και την ταυτότητα μας.

Συνιστά το ξεδίπλωμα του προγονικού πολιτισμού και των εκδηλώσεων του λαού μας». . Στην προσπάθεια μας αυτή της καταγραφής και διάσωσης του πολιτισμού και της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας , & επειδή Μουσείο χωρίς εκθέματα δεν υπάρχει , για την επίτευξη αυτού του σκοπού , ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ καλεί όλους τους κατοίκους της Νεστάνης ( εντός & εκτός συνόρων ) να συνεισφέρουν στην δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου & βιβλιοθήκης προσφέροντας Αντικείμενα , ( Σκεύη , Πίνακες, Φορεσιές, Υφάσματα, Βιβλία, Εικόνες, Φωτογραφίες) και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε να αποτυπωθεί η πλούσια Λαογραφική μας παράδοση .
Σας προσκαλούμε όλους να συνθέσουμε μαζί την Λαογραφική μας ταυτότητα.

Η Λαογραφία είναι σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας ενός λαού. Καθετί που μπορεί να αφορά στον Υλικό βίο και την Λαϊκή δημιουργία αλλά και τον Πνευματικό και Κοινωνικό βίο του παρελθόντος μας, συνιστά την ιστορία μας και την ταυτότητα μας. Συνιστά το ξεδίπλωμα του προγονικού πολιτισμού και των εκδηλώσεων του λαού μας».

Πληροφορίες : ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.