Συναντήσεις Μαντά για προώθηση και επίλυση βασικών ζητημάτων του Δήμου

Συναντήσεις Μαντά για προώθηση και επίλυση βασικών ζητημάτων του Δήμου

Οκτώβριος 20, 2014 - 14:48
0 σχόλια

Η κα Ortrun Baeumlein, Γερμανίδα υπήκοος, που διαμένει περιστασιακά στην Τοπική Κοινότητα Παραλίου Άστρους και ο κος Πατούρας Ιωάννης, Ιατρός Κέντρου Υγείας Άστρους, ήρθαν σε προσωπική συνάντηση με το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτη Μαντά, με θέμα την πρόθεση της κας Ortrun Baeumlein να προβεί σε δωρεά ενός ασθενοφόρου για την «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και ιατρικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας Άστρους και τα Αγροτικά Ιατρεία του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος καταρχήν ευχαρίστησε την κα Ortrun Baeumlein και ύστερα από συζήτηση, στην οποία παρευρίσκονταν η κα Γεωργία Κούβαλη και ο κος Πέτρος Σαβούρδος, η κα Ortrun Baeumlein, παρέλαβε έγγραφα τόσο από το Δήμο όσο και από το Κέντρο Υγείας Άστρους, τα οποία επισημαίνουν τις ανάγκες της περιοχής μας για αυτού του είδους το υλικό.

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 – Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτης Μαντάς, προσκλήθηκε και παρακολούθησε το Φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα της Κύπρου, στις 11 & 12 Οκτωβρίου 2014.

Το Φεστιβάλ Μήλου υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διακρατικού Σχεδίου «Μικρές Μεσογειακές Ιστορίες: Δράσεις πολιτισμού, γαστρονομίας και τέχνης στη Μεσόγειο», το οποίο συντονίζει η ΟΤΔ Πάρνωνα και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007 – 2013. Το Σχέδιο αποσκοπεί στη δημιουργία μιας κοινής δράσης πολιτισμού για τους λαούς της Μεσογείου, μέσα από την ανάδειξη «προικισμένων» περιοχών, δηλαδή περιοχών που διαθέτουν σημαντικό πολιτιστικό, ιστορικό και γαστρονομικό απόθεμα καθώς και ενδιαφέρον φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μήλου της Κύπρου ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, βρήκε την ευκαιρία να συζητήσει με εξειδικευμένα στελέχη της συγκεκριμένης αγοράς τρόπους προώθησης των μοναδικών τοπικών προϊόντων της Κυνουρίας και να διερευνήσουν τις επενδυτικές δυνατότητες. Στις συζητήσεις αυτές ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και στη δημιουργία νέων τουριστικών μονάδων με στόχευση στην αξιοποίηση των παραδοσιακών κτιρίων.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κο Διδασκάλου Γεώργιο, τον Προϊστάμενο Κτηματικής Υπηρεσίας Νομού Αρκαδίας και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με θέμα τη νομιμότητα εκτέλεσης των εργασιών στο λιμάνι της Τοπικής Κοινότητας Παραλίου Άστρους.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε τη θέση του Δήμου, ότι οι εργασίες, που εκτελούνται στο λιμάνι της Τοπικής Κοινότητας Παρ. Άστρους, έχουν λάβει όλες τις νόμιμες άδειες και το έργο εκτελείται ομαλά εντός των προβλεπόμενων προδιαγραφών και των χρονοδιαγραμμάτων.

Σε αντίθεση με τις αιτιάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας, τα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έλαβαν από το Δήμαρχο όλες τις αποδείξεις για τη νόμιμη και ομαλή εξέλιξη του έργου.

Συμπέρασμα της συνάντησης ήταν ότι το έργο συνεχίζεται κανονικά και η Κτηματική Υπηρεσία ή όποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου θα πρέπει πλέον να απευθύνεται με στοιχεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στο Δήμο και στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για όποιες αντιρρήσεις προβάλει.

Συνάντηση του Δημάρχου με το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κο Διδασκάλου Γεώργιο, το Δασάρχη Κυνουρίας κο Λυμπερόπουλο Παναγιώτη, το Διευθυντή Διεύθυνσης Δασών Αρκαδίας κο Πολίτη Σπύρο και το Γενικό Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κο Κανταρτζόπουλο Αντώνιο, με θέμα την παραχώρηση της χρήσης του δασικού χωριού των Άνω Δολιανών στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, προσεγγίστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την παραχώρηση και υπήρξε πλήρης συμφωνία από όλα τα μέρη.

Ο Δήμος έχει ήδη συντάξει νομικό υπόμνημα με τις παραμέτρους της παραχώρησης και ανέλαβε, σε συνεργασία με το Νομικό Σύμβουλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, σε επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας να συντάξουν το σχέδιο της απόφασης που απαιτείται για την παραχώρηση.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ανάρτησης των δασικών χαρτών για ολόκληρο το Νομό Αρκαδίας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ενημερώθηκε από τους αρμόδιους Δασάρχες ότι θα πραγματοποιηθεί σχετική παρουσίαση το προσεχές διάστημα.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, Παναγιώτη Μαντά, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Πολιτισμού, με την κα Ελένη Κουντούρη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, με θέμα «Εξελίξεις στο αρχαιολογικό έργο των ανασκαφών και της κατασκευής στεγάστρου στο χώρο της έπαυλης Ηρώδου του Αττικού στην Εύα Δολιανών.

Ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κυνουρίας, κο Κατσή Δημήτριο, εξέφρασε στην κα Κουντούρη την πρόθεση του Δήμου να αναλάβει πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των εργασιών στο έργο, που έχει για πολλά χρόνια, σταματήσει.

Η κα Κουντούρη ανέλαβε να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που τηρούνται στη Διεύθυνσή της και σε συνεργασία με το Δήμο, να διερευνήσουν από κοινού τις ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούν.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την πρόθεση να εξουσιοδοτήσει ειδικό Νομικό Σύμβουλο να προβεί στον έλεγχο των φακέλων, αφού πρώτα εξασφαλίσει τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η πρότασή του έγινε δεκτή από την κα Κουντούρη.

Σε όλα τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα, που είτε προκύπτουν για το Δήμο είτε αποτελούν χρόνιες και βασικές προτεραιότητές του, ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, θα συνεχίσουν να ενημερώνουν με αυτόν τον τρόπο τους Δημότες, αφού όμως πρώτα έχουν εξασφαλίσει την άρτια πληροφόρησή τους και έχουν λάβει γνώση επί των θεμάτων.

Αυτό οφείλουμε προς αποφυγή παραπληροφόρησης και διάχυσης ανυπόστατων πληροφοριών.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.