Συρία: 277 οι νεκροί, 60 χιλιάδες πρόσφυγες από την τουρκική εισβολή

Συρία: 277 οι νεκροί, 60 χιλιάδες πρόσφυγες από την τουρκική εισβολή

Οκτώβριος 11, 2019 - 09:55
0 σχόλια

Σε 277 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των μαχητών της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στα βόρεια.

Την Πέμπτη, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως οι νεκροί ξεπέρασαν τους 27, εκ των οποίων έξι Τούρκοι. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν και δύο νεκροί στις συνοριακές τουρκικές πόλεις Ακτσάκαλε και Σειλάνπιναρ, όπου εξερράγησαν δύο ρουκέτες που εκτόξευσε η κουρδική πολιτοφυλακή.

«Δεκαεννέα τρομοκράτες του PKK/PYD-YPG έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός καταφυγίου στη Ρας αλ Αΐν στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Πηγή Ειρήνης’. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από την έναρξη της επιχείρησης είναι 174» επεσήμανε το υπουργείο με ανάρτηση στο Twitter.

Κατά την πρώτη ημέρα των εχθροπραξιών ήδη έχουν εκτοπιστεί τουλάχιστον 60.000 άμαχοι.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.