Σύσκεψη στην Τρίπολη για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το 1821

Σύσκεψη στην Τρίπολη για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το 1821

Φεβρουάριος 21, 2020 - 12:11
12 σχόλια

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επερχόμενη επέτειο των διακοσάχρονων από την εθνεγερσία του 1821, εκπονεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Τρίπολη 2021», το οποίο περιλαμβάνει τρεις άξονες:

α) επετειακές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα το έτος 2021 ανά Δημοτική Ενότητα.

β) «αναβάθμιση» της επωνυμίας της Τρίπολης και των Δημοτικών Ενοτήτων της (Rebranding).

γ) επανατοποθέτηση (Repositioning) της Τρίπολης και των Δημοτικών Ενοτήτων της στο εθνικό και διεθνές γίγνεσθαι.

Προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη διαβούλευση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων και να υποβληθούν προτάσεις που αφορούν τους παραπάνω τρεις άξονες του Επιχειρησιακού Σχεδίου με σκοπό το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, συγκαλείται σύσκεψη με όλους τους Προέδρους κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης, στο παλιό Δημαρχείο Τρίπολης την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 21,00μμ προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις που αφορούν τους παραπάνω τρεις άξονες του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

Στην υπόψη σύσκεψη παρακαλούμε όπως, με μέριμνά σας, προσκληθούν και οι συλλογικότητες της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης (σύλλογοι χωριών κοκ), καθόσον ο Δήμος Τρίπολης δεν διαθέτει τα πλήρη στοιχεία για επικοινωνία μαζί τους.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης


12 Σχόλια

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΝΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ΚΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΔΕ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΙΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!

12:55 τον ρώτησες το Νίκα; Αυτός θέλει να προβάλει την 25 Μαρτίου (23 και 25) την Καλαμάτα και όχι την Τρίπολη. Σε λίγο καιρό θα το καταλάβεις. Την Τρίπολη την έχει τελειωμένη συνολικά.

Επίσης να παρελάσει και το πολεμικό ναυτικό όλων των χωρών που νίκησαν τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ στην ναυμαχία του Ναυαρίνου ,για την παρέλαση στις 25 Μαρτίου έχουμε τεράστιους δρόμους για να παρελάσουν τα άρματα μάχης .

15:35 Αν θέλεις μεγάλους δρόμους για τα άρματα να πας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη γιαλαντζί εξυπνάκια. Εξυπνάκια του κ@λου δηλαδή για να το καταλάβεις

Κλείστε τα Ιατρεία σας πρώτα γύρω στις 9:00 μμ για να μην χάσετε κανένα πελάτη και μετά να πάτε στις συσκέψεις του Δήμου.

20:34 σοβαρά ε θέλεις την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην πόλη του κ@λου !

Μήπως αντί για μνημόσυνα και παρελάσεις για το πότε άρχισε η Επανάσταση ή πως αλώθηκε η Τριπολιτσά, αρχίζαμε σιγά σιγά να μαθαίναμε για το πως οι πολιτικοί εκείνης της εποχής έβαζαν τους Έλληνες να σκοτώνονται μεταξύ τους, για να κρατάνε για την πάρτη τους τα οφίτσια, πως καταφάγανε τα πρώτα δάνεια του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους για τη δική τους καλοπέραση και για τη χρηματοδότηση του εμφυλίου, μπας και πάρουμε κανά χρήσιμο μάθημα πέραν του ηρωισμού εκ ων πολεμικών επιτυχιών, που τον έχουμε πλέον μάθει; 200 χρόνια έχουνε περάσει γαρ, δεν θα πάθουμε και τίποτα...Ή μήπως δε συμφέρει;

Να μάθουμε το πως οι πολιτικοί εκείνης της εποχής κάνανε τους πάντες αρχηγούς μοιράζοντάς τους στρατιωτικούς τίτλους, έτσι ώστε να τους στρέφουν τον ένα εναντίον του άλλου; Πως μοιράζανε δανεικά λεφτά για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας; Πως καταφέραν ενώ η επανάσταση ήταν σε εξέλιξη, να δολοφονήσουνε δύο εκ των τριών αρχιστρατήγων μας ( Ανδρούτσο και Καρα'ι'σκάκη) και να φυλακίσουν δις τον τρίτο; Πως στείλανε στη ζητιανιά και στην ανυποληψία σχεδόν όλους τους ήρωες της Επανάστασης; Πως σκοτώσανε τον άνθρωπο που θα μας έκανε κράτος; Μήπως διδαχθούμε κάτι πιο πολύτιμο από αυτά παρά από τα μνημόσυνα;

Μήπως αντί να διδάξουμε τα παιδιά πως να παρελαύνουν, τους δίναμε να μάθουν το λόγο του Στρατηγού στην Πνύκα; Μήπως να τους μαθαίναμε για τον τρόπο που εφάρμοσε τις "Αριστοτελικές φιλοσοφίες" και τη θεωρία στην πράξη, συγχωρώντας τους δολοφόνους του γιού του και δεχόμενος να φυλακιστεί δύο φορές παρά να σηκώσει το όπλο του εναντίον Έλληνα; Μήπως όμως έτσι καταλάβουμε ότι ο Αγώνας τους πήγε τελικά στράφι; Μήπως καταλάβουμε ότι διώξαμε μεν τους Τούρκους αλλά παραμείναμε ραγιάδες; Άστο μωρέ καλύτερα, γιατί να χαλάμε την καλή μας;

ΕΓΩ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ. ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΤΗΣΕΙ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ) ΔΟΜΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ. ΒΛΕΠΕΙΣ "ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Η ΤΡΙΠΟΛΗ ΚΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Έχουν διοικητήριο οι άλλες περιφερειακές ενότητες και για την Τρίπολη μεταφέρουν συνέχεια στο μέλλον την δημιουργία του. ΓΙΑΤΙ? Γιατί οι Αρκάδες κοιμούνται.

Πολλές συσκέψεις βλέπω και αποτέλεσμα κανένα. Θα περάσουν τα 200 χρόνια και εμείς θα έχουμε μείνει ακόμα στα λόγια. Ξύπνα Δήμαρχε!!!! Έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ήδη οι εκδηλώσεις και οι διεκδικήσεις για το 2021 !!! Ασχολήσου σοβαρά και όχι μόνο επικοινωνιακά. Αυτή η γιορτή ανήκει σε εμάς και θα στην πάρουν μέσα από τα χέρια σου η Καλαμάτα και οι άλλες πόλεις. Ξύπνα !!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.