Σύσταση στους ιατρούς της Αρκαδίας για τα επικίνδυνα απόβλητα

Σύσταση στους ιατρούς της Αρκαδίας για τα επικίνδυνα απόβλητα

Νοέμβριος 29, 2018 - 11:10
0 σχόλια

Τη συμμόρφωση των ιατρών και των οδοντιάτρων ζητεί ο Δήμος Τρίπολης ως προς τη διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων.

Στις 22 Νοεμβρίου η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Τμήματος Καθαριότητας, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης έστειλε επιστολή προς τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Τρίπολης με την οποία ζήτησε να ενημερωθούν τα μέλη του συλλόγου, ώστε να συμμορφωθούν με την ορθή απόρριψη των αποβλήτων.

Σύμφωνα με την επιστολή, κατά τη διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στο κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) εντοπίστηκαν σύριγγες και υπολείμματα από βιολογικό υλικό.

Τα απόβλητα των υγειονομικών μονάδων μπορεί να είναι μολυσματικά τοξικά και συχνά περιέχουν αιχμηρά αντικείμενα όπως σύριγγες. Επομένως, δεν πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους για τα αστικά απορρίμματα.

Τα απόβλητα των υγειονομικών μονάδων χρήζουν ειδικής διαχείρισης και πρέπει να διατίθενται σε ειδικά αδειοδοτημένες εταιρίες

Να αναφέρουμε ότι σε έκθεση των εργαζομένων σε τέτοια απόβλητα ελλοχεύει κινδύνους τραυματισμού ή μόλυνσης.

 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.