Τατούλης: Ισχυρός ο συμβολισμός της διαχρονικής προσφοράς της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αρκαδίας

Τατούλης: Ισχυρός ο συμβολισμός της διαχρονικής προσφοράς της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αρκαδίας

Απρίλιος 09, 2019 - 17:45
0 σχόλια

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνοχής των συλλόγων της ομογένειας της Αρκαδίας με τους συλλόγους της Αργολίδας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Λακωνίας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας, αλλά και της σχέσης τους με την πατρίδα τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Ανδρέα Παπαντωνίου και τα μέλη της Διοικητικού Συμβουλίου στο Αρκαδικό Σπίτι στο Σικάγο, το Σάββατο 6 Απριλίου 2019.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής συζητήθηκε επίσης το πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Παναρκαδική Ομοσπονδία, τόσο σε ότι αφορά την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ώστε να αποτελέσει μια σύγχρονη δομή υγείας περιφερειακού χαρακτήρα, όσο και σε άλλα ευρύτερα πεδία  που αφορούν τη σχέση της ομογένειας με την Πελοπόννησο. 

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos Fm στη Νέα Υόρκη στους δημοσιογράφους κ.κ. Δημήτρη Φίλιο και Παναγιώτη Σαντζόγλου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την βράβευσή του από την Παναρκαδική Ομοσπονδία, εξήρε την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, «όχι τόσο για το οικονομικό της αποτέλεσμα, το οποίο είναι φυσικά σημαντικό, αλλά για το συμβολισμό που εκπέμπει. Ότι δηλαδή οι απανταχού της γης Αρκάδες και Πελοποννήσιοι συνεχώς προστρέχουν να καλύψουν ανάγκες και να δείξουν την αγάπη τους προς την πατρίδα». 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στη δυναμική της διακριτής ταυτότητας «Μυθική Πελοπόννησος» για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου στη διεθνή αγορά. «Η Πελοπόννησος αποτελεί πλέον έναν από τους δυναμικότερους προορισμούς στη χώρα ανοίγοντας νέους δρόμους και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης και σημείωσε ότι «έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε βγάλει την Πελοπόννησο από την κατηγορία των αδύνατων και άγνωστων Περιφερειών με την εξωστρέφεια που επιβάλλαμε και τη συμμετοχή μας σε όλα τα μεγάλα διεθνή γεγονότα».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμα στη συνέντευξή του ότι «το αναπτυξιακό μας σχέδιο εξελίσσεται με παρεμβάσεις μας σε όλα τα μεγάλα και σημαντικά έργα υποδομής και με τις καινοτομίες μας δίνουμε την ελπίδα στους πολίτες και την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον». 

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέλη της ομογένειας. Στο χαιρετισμό του ο κ. Τατούλης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που βρίσκεται ανάμεσά τους, αλλά και για αυτό που έχουν δημιουργήσει. «Η ενορία αυτή είναι ένα κόσμημα και χαιρετίζω όλους αυτούς που κατάλαβαν τη μεγάλη σημασία και έδωσαν την ψυχή τους προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Έχετε αποδείξει πόσο μπορείτε να προοδεύσετε και μας κάνετε υπερήφανους».

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.