Ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ολλανδία επισκέφτηκαν το Μαίναλο (pics)

Ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ολλανδία επισκέφτηκαν το Μαίναλο (pics)

Οκτώβριος 12, 2019 - 19:56
0 σχόλια

13 Ολλανδέζες ταξιδιωτικοί πράκτορες επισκέφτηκαν το Μαίναλο την περασμένη εβδομάδα. Το ταξίδι τους οργανώθηκε απο τη Δ/νση Τουρισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον Ε.Ο.Τ.

Την Πέμπτη επισκέφτηκαν την Δημητσάνα, έκαναν βόλτα στα καλντερίμια της και ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη της από την κα Δέσποινα Καραφώτη,γεύθηκαν παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά στις τοπικές ταβέρνες και στον ξενώνα στον οποίο διανυκτέρευσαν από τους οποίους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες.

Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις τουριστικές προοπτικές του τόπου μας με τον Αντιδήμαρχο τουρισμού Δημήτρη Καζά και την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δημητσάνας Αγγελική Μπίρη

Την επόμενη ημέρα το πρωί επισκέφθηκαν το Μουσείο Υδροκίνησης και ξεναγήθηκαν από την υπεύθυνη του μουσείου Ηρα Παπαδοπούλου. Στη συνέχεια την φιλοξενία τους ανέλαβε η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. Ξεναγήθηκαν από τον Ι.Λαγό στη Στεμνίτσα όπου λόγω βροχερού καιρού περπάτησαν την αρχή του Menalon Trail, επισκέφθηκαν τον Άγιο Γεώργιο, το Ηρώον, τη σχολή Αργυροχρυσοχοίας όπου τις υποδέχτηκε ο υποδιευθυντής της σχολής και θαύμασαν τα πολλά βραβεία και τα έργα των μαθητών.

Έμαθαν για τη σχολή συνοδών βουνού και έδειξαν ενδιαφέρον για την διοργάνωση πεζοποριών. Επισκέφθηκαν βιοτεχνίες κοσμημάτων και γλυκών. Μετά το γεύμα στη Στεμνίτσα, η περιήγηση συνεχίστηκε στην Ελάτη, στο Λιμποβίσι από την Αντιδήμαρχο τουρισμού της Τρίπολης Ελένη Καρούντζου και τον Πρόεδρο του ΕΟΣ Αρκαδίας Στέφανο Γκουτζιούλη. Η περιήγηση συνεχίστηκε στην Βυτίνα όπου δοκίμασαν διαφορετικά είδη μελιού και ολοκληρώθηκε σε ταβέρνα στην Καρκαλού φιλοξενούμενες του Δήμου Γορτυνίας. Το Σάββατο επισκέφθηκαν τα Λαγκάδια και την Αρχαία Ολυμπία.

Ενθουσιάστηκαν από το δίκτυο των μονοπατιών που ολοκληρώνουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ήδη ετοιμάζουν ταξιδιωτικά "πακέτα" για το Μαίναλο και την ευρύτερη περιοχή. Η Ολλανδία είναι μία χώρα στην οποία η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. έχει επενδύσει εδώ και 3 χρόνια συμμετέχοντας σε πολλές εκθέσεις. Για τον λόγο αυτό έχουμε ήδη πολλούς Ολλανδούς πεζοπόρους και θα έχουμε ακόμη περισσότερους τα επόμενα χρόνια.

Ι.Λ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.