Τελικός με φόντο την παραμονή για Απόλλωνα και Ορχομενό

Τελικός με φόντο την παραμονή για Απόλλωνα και Ορχομενό

Φεβρουάριος 01, 2018 - 11:10
6 σχόλια

Οι αριθμοί των δύο ομάδων πριν την σέντρα στον Τυρό σε έναν αγώνα ''survivor'' επιβίωσης και για τους δύο.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την αναμέτρηση στον Τυρό ανάμεσα στον τοπικό Απόλλωνα και τον Ορχομενό Λεβιδίου.

Η αναμέτρηση αυτή χαρακτηρίζεται ως ένας πρόωρος τελικός παραμονής και για τις δύο ομάδες οι οποίες βρίσκονται ισόβαθμες στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς.

Παρότι μπαίνουμε στην 3η αγωνιστική του δεύτερου γύρου και υπάρχουν ακόμα άλλες 9 (μαζί με τους αγώνες του προσεχούς Σαββατοκύριακου) ο αγώνας αυτός είναι κομβικής σημασίας και για τις δύο ομάδες τόσο από βαθμολογικής πλευράς μιας και καίγονται για βαθμούς όσο και από ψυχολογικής ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Απόλλωνας Τυρού και Ορχομενός Λεβιδίου όπως προείπαμε είναι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' Αρκαδίας με 11 βαθμούς έχοντας 2 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες στο πρωτάθλημα αλλά και με ακριβώς ίδια επιθετική παραγωγικότητα μιας και οι δύο ομάδες έχουν σημειώσει 12 γκολ στην επίθεση τους ενώ στην άμυνα οι κυανόλευκοι είναι ελαφρός καλύτεροι έχοντας 18 γκολ παθητικό έναντι 21 του Ορχομενού.

Ένα ακόμα σημείο που έχει την σημασία του είναι το γεγονός πως ο Απόλλωνας μετράει μόλις μία νίκη στην έδρα του και αυτή την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος κόντρα στην Δόξα Μεγαλόπολης με 1-0 ενώ και ο Ορχομενός μακριά από το Λεβιδί έχει ένα διπλό στο Άστρος με τον Αχιλλέα με 0-1.

Πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα Τυρού είναι ο Χρήστος Τζιαννής με 3 γκολ, 2 έχει ο Δημήτρης Κοσκολός και ο Σωτήρης Μέλος και από ένα οι Παρασκευάς, Κολενδριανός, Χρόνης και Εγγλέζος.

Από πλευράς Ορχομενού ο Δημήτρης Νέζος είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 4 τέρματα με τον Γιάννη Σταμάτη να ακολουθεί με 2 ενώ από μια φορά έχουν σκοράρει οι Μακρής, Παράσχης, Παυλίδης, Χρονόπουλος, Ντρέου.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης ότι ο Ορχομενός έχει πετύχει 4 γκολ εκτός έδρας (ΑΕΚ Τρίπολης, Τεγέα, Αχιλλέα, Πανθυρεατικός) με τον Απόλλωνα να έχει σκοράρει μόλις δύο φορές στην έδρα του (Δόξα Μεγαλόπολης, ΑΕΚ Τρίπολης) γεγονός που μαρτυράει το επιθετικό πρόβλημα των δύο ομάδων.

Στον πρώτο γύρο στο Λεβίδι οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με σκορ 2-2 μετά από ένα τρομερό σε εξέλιξη παιχνίδι με τον Ορχομενό τότε να εκφράζει τα έντονα παράπονα του για την διαιτησία του αγώνα.

Όλα τα στοιχεία και οι αριθμοί δείχνουν ότι οι λεπτομέρειες είναι και αυτές που τελικά θα κάνουν την διαφορά. Η νίκη για έναν από τους δύο αποτελεί οξυγόνο χωρίς όμως να κρίνει κάτι. Η ισοπαλία επιτείνει την αγωνία για την συνέχεια σε μια μάχη που όπως φαίνεται μοιάζει με bra defer. 

Όπως φαίνεται μόνος ένας από τους δύο θα αντέξει μέχρι το τέλος και θα σώσει την χρονιά και την κατηγορία...

Αντώνης  Χρονάκης

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

ΑΝΕΤΑ ΤΟ ΣΚΟΡ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ 3 ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΥΡΟΥ.Μην ξεχνας φιλε οτι το 10ρη του Ορχομενου εχει παει σε αλλη ομαδα.

Στο τελος θα δειτε οτι και οι δυο αυτες ομαδες θα σωθουν .Ειναι κανα δυο ομαδες πολυ χειροτερες απο αυτες της δυο.Εχει πολυ δρομο ακομα....

Ο τυροσ με τους περιφερόμενους παίκτες απ την τριπολη έχει χαλάσει ούτε κ εγώ ξέρω ποσά χρήματα κάθε Κυριακή στο γήπεδο απ την άλλη ο ορχομενοΣ σε μια ΔΥΣκολη χΡονια μετά τΑ καλοΚαιρινα ΜεΔιοικηΣη κ πΡωην Βλάχο....άργησαν μαζεύτηκαν αργά Είναι λίγοι σε αριθμΟ ΚΜε τουΣ μικρούς τουσΣκληρηΔουλεια Όσοι ΠηΔΗΞαν Απ το ΚΑΡΒι ΗΤΑΝ ΑπΛα χομπιΣΤΕΣ ΤωραΞΥΠΝησαν στο Λεβιδί 12-13ατοΜΑ ΑλΛα πολύ αΓΑΠημενοι θα πεθαΝοΥν σε καΘε γηπεΔο μεχΡι τελοας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.