Τι λέει ο Γιάννης Λυμπεράκης για την παράταση στο Κτηματολόγιο της Αρκαδίας (vid)

Τι λέει ο Γιάννης Λυμπεράκης για την παράταση στο Κτηματολόγιο της Αρκαδίας (vid)

Σεπτέμβριος 12, 2019 - 14:05
11 σχόλια

Στη φάση της τελικής ολοκλήρωσης έχει μπει το Εθνικό Kτηματολόγιο για την Αρκαδία.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες κτηματογράφησης σε 32 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας και η παράταση που έχει δοθεί, λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις περιοχές που είναι σε εξέλιξη κτηματογράφηση, καλούνται να υποβάλλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής όπου βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας ktimatologio.gr.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν προλάβει να υποβάλει την αίτηση δήλωσης ακινήτων εντός προθεσμιών, μπορεί να το κάνει εκπρόθεσμα, πληρώνοντας πρόστιμο.

«Τα γραφεία κτηματογράφησης είναι ανοικτά και οι πολίτες θα πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις ιδιοκτησίας τόσο για να κατοχυρώσουν την ακίνητη περιουσία τους, όσο και για να αποφύγουν πρόστιμα εκπρόθεσμων δηλώσεων, που είναι πολύ πιθανό να επακολουθήσουν» τονίζει ο κ. Γιάννης Λυμπεράκης, εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας που εκτελεί το έργο του κτηματολογίου στην Αρκαδία.

Να αναφέρουμε ότι έως σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα παράταση.

Υπάρχουν υποθέσεις για μία άτυπη παράταση, ενώ σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μία πιθανή μικρή παράταση για έναν ακόμα μήνα, χωρίς όμως αυτό να έχει ανακοινωθεί από το  υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως ανέφερε ο κ. Λυμπεράκης, αυτή τη στιγμή δεν έχει ανακοινωθεί καμία παράταση, η πρόθεση σημειώνοντας ότι η νέα πολιτική ηγεσία είναι να μην επιμηκύνει πολύ την διαδικασία, αλλά ίσως υπάρχουν λίγες μέρες άτυπα, τις οποίες θα μπορούν να καταθέτουν οι Αρκάδες εμπρόθεσμες δηλώσεις χωρίς να έχει δοθεί κάποια επίσημη παράτασης.

Είναι σκόπιμο όλοι που είναι έτοιμοι και έχουν τα δικαίωμα, να υποβάλουν την αίτηση είπε.

Τέλος, ο ανάδοχος τόνισε ότι πρέπει όλοι να υποβάλουν εμπρόθεσμα τη δήλωσή τους για να μην ταλαιπωρηθούν σε επόμενο χρονικό διάστημα.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δεν φαίνεται να δίνεται παράταση για το Κτηματολόγιο στην Αρκαδία


11 Σχόλια

Ωραία να πληρώσουμε πρόστιμο να πληρώσουμε εφορία, συμβολαιογράφους, μηχανικούς,κλπ ωραίοι είστε ......

15.56 να μη πληρωσεις προστιμο ,τοσσες παρατασεις εχουν δωσει,αλλα εκει.....ελληναρας ,τη τλτ στιγμη και ακομα πιο περα,μονο να φωναζετε ξερετε

Με τις συνεχείς παρατάσεις δεν υπάρχει αποτέλεσμα για τους γνωστους λόγου, ο κυριότερος των οποίων είναι η αδιαφορία μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο μόνος τρόπος συμμόρφωσης είναι να διπλασιάζονται τα τέλη μετά από κάθε μήνα που θα ακολουθήσει την τελευταία παράταση που πρέπει να δοθεί αλλά να είναι η τελευταία πραγματικά και όχι πέραν του ενός μήνα.

Όσες παρατάσεις κι αν δοθούν, πάλι δεν θα προλάβει ο τεμπελχανάς ελληνάρας της τελευταίας στιγμής και θα γκρινιάζει διαρκώς και εκνευριστικά όπως ο 15:56, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι τεμπελχανάδες της "τρούπας του Σαββάτου" σαν τον 15:56

18:56 Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πληρώσει μηχανικούς, συμβολαιογράφους κ.α. και συ εκεί την κακία σου.

Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν,μ αυτή την ιστορία.Έπρεπε να γίνει το κτηματολόγιο,αλλά οργανωμένα και αφού ενημερωθεί ο κόσμος,τί και πώς.Τώρα,άλλα ισχύουν στην Αργολίδα,άλλα στο ένα χωριό της Αρκαδίας,άλλα στο άλλο....

Ρε στοκε 18:56 κατάλαβες τι γράφει? Για να πάει κτηματολόγιο θέλει πρώτα ένα σωρό άλλες διαδικασίες και πρέπει να πληρώσει....εσύ που είσαι ελληναρας ευσυνείδητος και πρόλαβες μπράβο σου.

16:55 Ουστ ρε βλαχαδερό που βρίζεις κιόλας! Την ήξερες κι από το κατσικοχώρι σου την τεχνολογία και γράφεις και σχόλια, ε; Στη στρούγκα γρήγορα! Έπηξε η μυτζήθρα, ώρα για μάζεμα!

@16:55 & @17:06, αγάπη μου, νέα κόλπα; Ανοίγεις και διάλογο με τον εαυτό σου τώρα; Ουάου! Τρέλανέ μας

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.