Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: Αποδεσμεύεται από την 3η μονάδα και κρίνεται η τύχη της τις επόμενες ημέρες

Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης: Αποδεσμεύεται από την 3η μονάδα και κρίνεται η τύχη της τις επόμενες ημέρες

Φεβρουάριος 11, 2020 - 13:21
1 σχόλια

Λύση αποδέσμευσης της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης από την 3η μονάδα στην Μεγαλόπολη θέλει η ΔΕΗ και ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες να αλλαχθούν οι λέβητες πετρελαίου σε καύση φυσικού αερίου.

Η μονάδα 4 της Μεγαλόπολης είναι πολύ πιο καινούργια και παράγει πιο φθηνή ενέργεια αλλά παραμένει για αρκετό καιρό εκτός λειτουργίας, επειδή πρέπει να δουλεύει η 3 μονάδα λόγω της Τηλεθέρμανσης.

Από την άλλη, αν δεν υπήρχε η Τηλεθέρμανση , πολύ φοβάμαι ότι η μονάδα 3 δεν πρόκειται να λειτουργήσει κανονικά μέχρι το οριστικό της κλείσιμο το 2022. Αν συνυπολογίσουμε ότι η μονάδα 5 δεν μπορεί να εγγυηθεί συνεχή παροχή ατμού καταλαβαίνουμε ότι η Τηλεθέρμανση έχει σοβαρό πρόβλημα.

Με λίγα λόγια βλέπουμε να συμβαίνει νωρίτερα το ουσιαστικό κλείσιμο της μονάδας 3 και θα απομένει για το 2022 μόνο το τυπικό.

Πότε ακριβώς θα γίνουν όλα αυτά; Αυτό μόνο η ΔΕΗ και η εταιρία της Τηλεθέρμανσης μπορούν να μας το πουν. Η Τηλεθέρμανση έτρεξε να βγάλει δελτίο τύπου τις προάλλες όταν έγραψα για “ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ” της σε βλάβη τηλεφώνων. Τώρα που κρίνεται η τύχη της δεν είδα να βγει κάποια ανακοίνωση. Σύμφωνα όμως με όλες τις ενδείξεις μπορεί όλα αυτά γίνουν και τους επόμενους 3-4 μήνες.

Τηλεθέρμανση ή δίκτυα φυσικού αερίου;

Προς το παρόν δεν μιλάει κανείς. Όπως δεν μιλάει κανείς για το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες πρέπει να αποφασιστεί και να γίνει επιλογή από την Μεγαλόπολη, αν θα κρατήσει την Τηλεθέρμανση ή αν θα κλείσει οριστικά η Τηλεθέρμανση και θα προχωρήσουμε σε δίκτυα φυσικού αερίου σε όλη την πόλη.

Για όλα αυτά έχω ξαναγράψει και το προηγούμενο διάστημα αλλά από ότι βλέπω δεν απασχολεί και πολλούς. Το είπε ξεκάθαρα και ο κ. Χατζηδάκης. Οι πόλεις πρέπει να επιλέξουν.

Ξαναλέω, αυτή την περίοδο σχεδιάζονται πράγματα και παίρνονται αποφάσεις , πολύ σημαντικές , χωρίς να υπάρχει η δημοσιότητα και ο διάλογος που χρειάζεται. Θα έρθουν όλα στο φως την τελευταία στιγμή και στα γρήγορα θα παρθούν αποφάσεις με την δικαιολογία του ελάχιστου χρόνου.

Από την μια μεριά η Τηλεθέρμανση που έχει κοστίσει μια περιουσία , από την άλλη η λύση των δικτύων φυσικού αερίου, είναι μια πολύ δύσκολη επιλογή που απαιτεί μεγάλη κουβέντα. Πότε περιμένουμε να την κάνουμε;

Βλέπω με μεγάλη ανησυχία την απάθεια του κόσμου. Είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη των πολιτών , που παρόλο που βλέπουν να γίνονται πολλά πράγματα δεν παρεμβαίνουν και δεν αφήνουν τα πάντα στην τύχη τους.

Αλεβίζος Παναγιώτης, kafeneio-megalopolis.gr


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η απαντηση στην ερωτηση απλη. Αν φυσικο αεριο στην τελικη τιμη θα πληρωνουμε και το κοστος το δικτυου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.