Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου στην Τρίπολη (vid)

Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου στην Τρίπολη (vid)

Ιανουάριος 17, 2020 - 15:10
3 σχόλια

Ο δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον Aρκά καλλιτέχνη κ. Ταλαγάνη Δημήτρη διοργανώνει τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη ενός  επιφανούς Αρκάδα που έζησε στα μέσα του 18ου αιώνα (1700-1800) του Ιωάννη Γιαννόπουλου.

Η εκδήλωση αυτή  είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια της επανάστασης, και  θα γίνει στις  22 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με τίτλο: « ο Ιωάννης Γιαννόπουλος μετά από 250 χρόνια ταξιδεύει  για δεύτερη φορά  στην Αμερική έχοντας νικήσει για πάντα το χρόνο και έχοντας συνομιλήσει με την ιστορία. Ο Ιωάννης  Γιαννόπουλος είναι ένας κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα της διασποράς που κράτησε άσβεστη τη φλόγα η οποία οδήγησε στο μεγάλο γεγονός της  Εθνικής Παλιγγενεσίας».

Για την εκδήλωση μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου, ο γνωστός καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης και ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Να αναφέρουμε ο κ. Ταλαγάνης έχει δημιουργήσει την προτομή του Ιωάννη Γιαννόπουλου η οποία και θα πάει στην Αμερική όπου έζησε και έδρασε ο μεγάλος αυτός ευεργέτης.

Αρχικά η κυρία Καρούντζου μίλησε για την τιμητική εκδήλωση και για τον ιδρυτή του πρώτου σχολείου της Αμερικής και του πρώτου διδασκάλου των Ελληνοπαίδων της εποχή επισημαίνοντας ότι αυτή η εκδήλωση εντάσσεται σε μία σειρά εκδηλώσεων που ο δήμος διοργανώνει για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Μεγάλος Αρκάς Ιωάννης Γιαννόπουλος μετά από 250 χρόνια ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην Αμερική , έχοντας νικήσει για πάντα το χρόνο, έχοντας συνομιλήσει με την ιστορία, είπε ο κ. Ταλαγάνης, ξεκινώντας την συνέντευξη του με δύο μύθους.

Μεταξύ άλλων ο Αρκάς καλλιτέχνης ζήτησε από τους εκπροσώπους φορέων της Αρκαδίας να συνεργαστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την προβολή της Τρίπολης, με φόντο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Eκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου στην Τρίπολη


3 Σχόλια

Το 1768 υπήρχε ελληνική διασπορά στην Αμερική; Και βοήθησε στην επανάσταση του 1821; Γελάει και η γέφυρα του Μπρούκλιν….

Ο Δήμος Τρίπολης και η Καρούτζου διαφημίζουν τα γλυπτά του Ταλαγάνη;

Λίγη σοβαρότητα και ιστορική συνέπεια δεν θα έβλαπτε, ειδικά από πνευματικούς ανθρώπους. Αυτά που λέτε είναι παντελώς ανιστόρητα, ατεκμηρίωτες εικασίες και υποθετικά σενάρια. Καμία σχέση δεν έχουν ούτε με την Επανάσταση ούτε με την Παλιγγενεσία. Επίσης, τα υποτιθέμενα, έστω, γεγονότα, είναι διαφορετικά από ό,τι ισχυρίζεστε... διαβάστε τουλάχιστον και κάνετε μία σοβαρή έρευνα... αλλιώς εύλογα θα κατηγορηθείτε για ιδιοτελείς σκοπούς και εκμετάλλευση της συγκυρίας της διακοσιετηρίδας. Και εσείς εκεί στο Δήμο, προσοχή πού συμμετέχετε και πού δίνετε την αιγίδα σας, γιατί πολλοί οι επιτήδειοι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.