Την πλάτη στον Παυλή γύρισε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Την πλάτη στον Παυλή γύρισε η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης

Μάρτιος 28, 2017 - 22:31
0 σχόλια

Η πρόταση Σμυρνιώτη για ειδική συνεδρίαση με τα θέματα της ΚΕΔΗΤ

Συσπειρώθηκε η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης, ζητώντας να μάθει τι έχει γίνει στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Τρίπολης, γιατί υπάρχουν υπόνοιες για οικονομικό σκάνδαλο.

Όλους αυτούς τους μήνες το θέμα της ΚΕΔΗΤ απασχολεί έντονα το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς όμως να υπάρχουν σαφείς απαντήσεις από πλευράς του δημάρχου.

Το θέμα επανέρχεται στο ΔΣ με τα μέλη της αντιπολίτευσης να ζητούν την αναβολή του θέματος προκειμένου η διοίκηση να τα βάλει σε μία σειρά και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Σμυρνιώτης μιλώντας για τον προϋπολογισμό δράσης της ΚΕΔΗΤ για το 2017, την έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης καθώς και την τεκμηρίωση των εσόδων και των εξόδων της κοινωφελούς επιχείρησης, ζήτησε να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί νέο συμβούλιο σε έξι ημέρες προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

«Να αναβληθούν τα θέματα 2-3-4 της ημερήσιας διάταξης τα οποία αφορούν τον οικονομικό απολογισμός 15 και 16 και να δοθούν όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΚΕΔΗΤ» ζήτησαν και τα 16 μέλη της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης πλην της κας Γιαννούλη η οποία απουσίαζε.

Ο κ. Σμυρνιώτης κατέθεσε το αίτημα στο προεδρείο σημειώνοντας ότι πρέπει σοβαρά να συζητηθεί το θέμα και να αποδοθούν οι ευθύνες, γιατί το θέμα που έχει δημιουργηθεί δεν λύνεται με την καρατόμηση του κύριου Τσούκα.

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι και να κινδυνεύει με αφανισμό η επιχείρηση

Ο κ. Παυλής ανέφερε ότι μετά χαράς δέχεται την αναβολή των θεμάτων  αναφέροντος ότι η διοίκηση θα ετοιμάσει τις απαντήσεις σε επόμενο συμβούλιο, σημειώνοντας ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού ως θέμα ημερήσιας διάταξης δεν αναβάλλεται.

Τα λεπτά έντασης που ακολούθησαν δημιούργησαν μία κόντρα μεταξύ του προεδρείου και της αντιπολίτευσης.

Τέλος όταν ο δήμαρχος αποφάσισε να μην αναβάλει τα θέματα της ΚΕΔΗΤ και η αντιπολίτευση αποχώρησε στην πλειοψηφία της, πλην του κύριου Νικολάου. Οι  παρατάξεις του κ. Σμυρνιώτη, Τζιούμη, Τσιαμούλου και της κυρίας Γιαννούλη αποχώρησαν αφήνοντας τον δήμαρχο να τοποθετείται επί του προϋπολογισμού της ΚΕΔΗΤ.

Έφ.Κ

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.